Φάγαμε τον γάιδαρο και μένει η ουρά σε αυτό το Μουντιάλ, αλλά ως γνωστόν, η ουρά είναι και η πιο γευστική!

Στην τελική ευθεία προς τον τερματισμό οκτώ ομάδες -εάν όχι οι κατά τεκμήριο ποιοτικότερες σίγουρα πάντως οι πιο… κωλοπετσωμένες και ενδεχομένως οι τυχερότερες- διεκδικούν το ιερό δισκοπότηρο, η κάθε μια με τα όπλα της…

Δεν είμαι καλός στα προγνωστικά, αλλά ακόμη κι αν τα κατάφερνα, δεν θα τα διακινδύνευα με τίποτε: με τόσα θρίλερ, τέτοιες ανατροπές και με τη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι να έχει, όπως πάντα την τιμητική της, δεν βάζω ούτε ένα ευρώ στοίχημα για το ποια ομάδα θα διανύσει όλο το δρόμο και θα ανέβει στο θρόνο τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Ένα Μουντιάλ των αισθήσεων και των παραισθήσεων, αυτή είναι η ετικέτα του.

Ένα Μουντιάλ που προϊόντος του χρόνου είδε μερικά από τα μεγάλα φαβορί να εξοστρακίζονται, μάλιστα κάποια από δαύτα πέρασαν και δεν ακούμπησαν!

Ένα Μουντιάλ που θα μείνει στην ιστορία για τα καινά δαιμόνια που παρουσίασε: την τέταρτη αλλαγή παίκτη, την πρόκριση ομάδας με τη διαδικασία των προσφορών στις… πιτσαρίες (στις έξι κίτρινες κάρτες της Σενεγάλης οι δυο δώρο στην Ιαπωνία) και βεβαίως την παρθενική και ρηξικέλευθη εφαρμογή του VAR, που είχε ως αποτέλεσμα τις πολλές ανατροπές πρωτοδίκων διαιτητικών αποφάσεων και την κατάργηση της παγιωμένης άποψης που κάποτε δέσποζε ως ταμπέλα στα ελληνικά μαγαζιά…

Μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Τώρα αυτά τα λάθη αναγνωρίζονται, διορθώνονται και οδηγούν το ποδόσφαιρο σε μια κατά το μάλλον ή ήττον ρομποτική εποχή στο πλαίσιο της οποίας αντιμετωπίζονται ακαριαία οι αβλεψίες και αποκαθίστανται οι αδικίες.

Παλιά εδώ στην Ελλάδα λέγαμε «θα τα βρει η υπηρεσία». Τώρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο λέμε «θα τα βρει ο VAR» και καθαρίζουμε!

Γράψτε το σχόλιο σας