Είναι 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, όλοι περιμένουν να ξεκινήσει η συζήτηση για την οικονομία και η μονομαχία Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο εντευκτήριο των βουλευτών πάντως δεν υπήρχε και τόση ανυπομονησία. Το αντίθετο μάλιστα. Χαλαρές κουβεντούλες, οι περισσότερες για τις διακοπές που έπονται. Οχι ότι δεν υπήρχαν και διακομματικά πηγαδάκια που μιλούσαν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Είδαμε βουλευτές διαφόρων κομμάτων να μιλάνε και ο καθένας από τη δική του οπτική να αναλύει τα γεγονότα. Ηταν πάντως διάχυτη η οργή των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τα παιχνιδάκια Τσίπρα – Καμμένου με το Μακεδονικό.

Υπήρξαν βεβαίως και κάποιοι που ενδιαφέρθηκαν για το… μενού της ημέρας. Κουραστική η Πέμπτη θα έπρεπε να ασχοληθούν και με το τι θα φάνει μιας και θα βρίσκονται κλεισμένοι επί ώρες στο Κοινοβούλιο.

Το μενού ήταν ιδιαίτερα… τονωτικό. Γουρουνοπούλα ψητή, κοτομπιφτέκια σχάρας, φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό και φιλέτο γαλοπούλας τα βασικά πιάτα του εστιατορίου. Και όλοι βεβαίως… κόλλησαν στην γουρουνοπούλα που είναι παχυντική αλλά τουλάχιστον είναι νόστιμη μιας και η συνεδρίαση μάλλον… άνοστη την περίμεναν.