Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα οδηγήσει στην παραγωγή το θεαματικό από πλευράς εξοπλισμού, για τους λάτρεις του είδους, California XXL Concept δημοσιοποιώντας παράλληλα τα πρώτα teaser του μοντέλου που αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Caravan Salon του Ντύσελντορφ το οποίο ανοίγει αυλαία στις 24 Αυγούστου και απευθύνεται στους ενθουσιώδεις campers.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις του τμήματος της VW που είναι υπεύθυνο για τα επαγγελματικά μοντέλα, η έκδοση παραγωγής η οποία έχει ως βάση το εγνωσμένου κύρους Crafter δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από το πρωτότυπο προσφέροντας τις ίδιες εξοπλιστικές και χωροταξικές ανέσεις και ευκολίες.

Έτσι, στο εσωτερικό της έκδοσης παραγωγής του California XXL Camper Van αναμένεται να υπάρχει μπάνιο με WC και ντους, στο πίσω μέρος θα φιλοξενείται ένας μεγάλος χώρος με κρεβάτια ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με ψυγείο, νεροχύτη και εστίες.

Κρίνοντας από τα πρώτα teaser, το εκδρομικού χαρακτήρα van αναμένεται να διαθέτει μια πανοραμική ηλιοροφή προσφέροντας άπλετη θέα στο στερέωμα ενώ μένει να αποδειχτεί κατά πόσο θα υιοθετηθούν και τα περιστρεφόμενα καθίσματα του concept car που προηγήθηκε.

Σε επίπεδο κινητήρων, το California XXL Camper Van αναμένεται να μιμηθεί την γκάμα του Crafter, περιλαμβάνοντας δίλιτρους diesel με ισχύ από 102 έως 177 ίππους σε συνδυασμό -προαιρετικά- με το αυτόματο κιβώτιο διπλού και τη δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι το California είναι το πλέον δημοφιλές camper van διαχρονικά έχοντας καταγράψει περισσότερες από 100.000 πωλήσεις από το 1988 οπότε και πρωτολανσαρίστηκε.