Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι συμφώνησε με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο να αναζητήσουν μία ευκαιρία να συναντηθούν μετά την Σύνοδο Κορυφής Πούτιν – Τραμπ στο Ελσίνκι, και όχι πριν, λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος του αμερικανού ομόλόγου του.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λαβρόφ, η συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν – Ντόναλντ Τραμπ στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι «προετοιμάζεται σε διαφορετικά επίπεδα, σε διαφορετικές μορφές».
Πρόσθεσε δε, ότι ανάμεσα στις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής των δύο ηγετών περιλαμβάνεται και η επίσκεψη του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η αμερικανική πλευρά πρότεινε οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών να συναντηθούν πριν από την σύνοδο Κορυφής. Εμείς φυσικά συμφωνήσαμε, το βράδυ της Τρίτης όμως σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πομπέο, μου είπε ότι το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά σφιχτό και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να συναντηθούμε πριν από την συνάντηση Πούτιν – Τραμπ. Συμφωνήθηκε να βρεθεί η κατάλληλη ημέρα, ο τόπος και το χρονοδιάγραμμα μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων μας στο Ελσίνκι» διευκρίνισε ο Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν αλ-Σαφαντί.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.