Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η αναφορά Ζάεφ σε «μακεδονικό» στρατό «ξύπνησε» το ελληνικό ΥΠΕΞ

Η αναφορά Ζάεφ σε «μακεδονικό» στρατό «ξύπνησε» το ελληνικό ΥΠΕΞ

Βέβαια, το δεδομένο είναι πως ο Ζάεφ μετά την συμφωνία του με τον Τσίπρα συνεχώς ξεχνά το Βόρεια και πάντα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του

Την αναγκαιότητα να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για το «Μακεδονικό» υπογραμμίζουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις σημερινές αναφορές του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικού στρατού».

Σαν να άκουσαν για πρώτη φορά τον Ζάεφ να αποκαλεί «Μακεδόνες» τους συμπατριώτες του, από το υπουργείο Εξωτερικών απάντησαν στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, υπογραμμίζοντας ότι «η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών».

«Και τούτο διότι στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ‘στρατός της Βόρειας Μακεδονίας’» αναφέρουν.

Βέβαια, το δεδομένο είναι πως ο Ζάεφ μετά την συμφωνία του με τον Τσίπρα συνεχώς ξεχνά το Βόρεια και πάντα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του.

Μιλώντας ενώπιον στρατιωτικών, έκανε λόγο για «μακεδονικό στρατό», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας ήδη την ΠΓΔΜ ως κράτος – μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024