Προεόρτια υποδοχής Τσίπρα: Διαμαρτυρία για το «Μακεδονικό» έξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Κι άλλα συλλαλητήρια έχουν προγραμματισθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός το απόγευμα για την Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας
Διαμαρτυρία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, πραγματοποίησε έξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης η «οργανωτική επιτροπή» διαδικτυακού καλέσματος ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με το thestival.gr, οι διαδηλωτές πριν παραδώσουν το ψήφισμα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων «δεν παραχωρούμε την ιστορία μας, την γλώσσα μας και δεν παραδίδουμε τους αγώνες των παππούδων μας Μακεδονομάχων που έδωσαν τα πάντα για αυτόν τον τόπο, που αγάπησαν περισσότερο κα από τη ζωή τους», τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Ακόμα κάλεσαν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να αναλάβει δράση μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής αντιδρούν και με το ψήφισμα που εκδόθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 27 Ιουνίου το οποίο καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων.
Όπως αναφέρουν οι διαδηλωτές το «δημοψήφισμα είναι ανήκουστο. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει δημοψήφισμα με τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια».
Τα μέλη της Επιτροπής θα επιδώσουν ψήφισμα την Παρασκευή στις 11:00 και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Θερμή» υποδοχή σε Τσίπρα
Εν τω μεταξύ, «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης για την Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας ετοιμάζουν φορείς και πολίτες προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται για τις 5 το απόγευμα στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ καλεί ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία». Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν «με μία ελληνική σημαία», μία ώρα πριν την επίσημη έναρξη της Τετραμερούς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στις 8 το βράδυ στο Λευκό Πύργο. Τα μέτρα ασφαλείας πάντως εξαιτίας των νέων διαδηλώσεων αναμένεται να είναι δρακόντεια προκειμένου να μην προσεγγίσουν οι διαδηλωτές το χώρο όπου θα διεξάγεται η Τετραμερής Σύνοδος παρουσία του πρωθυπουργού.
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442