Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τελευταία παράσταση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η τελευταία παράσταση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Τσίπρας και Καμμένος κινούνται συντεταγμένα έχοντας πιθανότατα επιλέξει πότε θα στηθούν πρόωρες κάλπες και ο καθένας παίζει τον ρόλο του

Οι συγκυβερνήτες Τσίπρας – Καμμένος  κήρυξαν την… επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο πρώτος ξεκίνησε από την φιέστα του Ζαππείου για να συνεχίσει στο Υπουργικό Συμβούλιο  της Δευτέρας εμφανιζόμενος ως ο πολιτικός ο οποίος «έβαλε τέλος στην λιτότητα» και «έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους».

Ο δεύτερος άρχισε από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου  των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το «τερμάτισε» σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης εμφανιζόμενος ως το «αναγκαίο καλό»  που θα  δεν αφήσει την «κακία» κυβέρνηση (την οποία στηρίζει και με τα δύο χέρια) να περάσει από την Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πρωθυπουργός και ο «μάχιμος» υπουργός Άμυνας κινούνται  συντεταγμένα έχοντας πιθανότατα επιλέξει πότε θα στηθούν πρόωρες κάλπες. Και ο καθένας παίζει τον ρόλο του.

Ο κ. Τσίπρας για να εξευμενίσει όσους αισθάνονται προδομένοι από τα άγρια μέτρα λιτότητας που εφάρμοσε εδώ και τρία χρόνια αλλά και αυτά που ψήφισε για τα επόμενα τέσσερα  υπόσχεται  την γη της Επαγγελίας.  Μέσω διαρροών αλλά και τοποθετήσεων πρωτοκλασάτων  κυβερνητικών στελεχών δεσμεύεται ότι όχι μόνο δεν θα μειωθούν οι συντάξεις αλλά θα δοθεί και η 13η . Επίσης θα μειωθούν οι φόροι  κατά 700 εκατ. ευρώ , θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός  και θα διανεμηθεί  μέρισμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μέχρι την ΔΕΘ είναι βέβαιο  ότι οι υποσχέσεις αλλά και το δημοσιονομικό τους κόστους θα αυξηθούν . Αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.  Μήπως το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης εφαρμόστηκε ποτέ;

Ο κ. Καμμένος  με χαρακτηριστική καθυστέρηση και βλέποντας τους ΑΝΕΛ  να φυλλορροούν αποφάσισε να ηγηθεί του «πολέμου» κατά την συμφωνίας των Πρεσπών. Φόρεσε την… στολή του μακεδονομάχου και απείλησε ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση όταν η Συμφωνία έλθει προς κύρωση στην Βουλή.

Δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση που  πείθουν  μόνο συγγενείς και φίλους μιας  και ο κ. Καμμένος  στο μιλητό έχει… φύγει κατ΄ επανάληψη  από την κυβέρνηση   μη αποδεχόμενος να ψηφίσει Μνημόνια .
Αυτά τα όπλα έχουν αυτά θα χρησιμοποιήσουν και είναι βέβαιο ότι βλέποντας την ήττα  να πλησιάζει θα χοντρύνουν το παιχνίδι και θα πολώσουν το κλίμα δημιουργώντας σκηνικό που θα παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο της δεκαετίας του 1980.

Άλλωστε και οι δύο παίζουν το τελευταίο τους χαρτί ή αν προτιμάται δίνουν την τελευταία τους παράσταση.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024