Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Με συγκέντρωση για το Μακεδονικό υποδέχονται τον Τσίπρα

Θεσσαλονίκη: Με συγκέντρωση για το Μακεδονικό υποδέχονται τον Τσίπρα

Φορέας καλεί τους θεσσαλονικείς να συγκεντρωθούν στις 17:00 στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» διοργανώνεται το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που θα βρίσκεται στην πόλη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τoπικά μέσα ενημέρωσης, στην κινητοποίηση καλεί ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία». Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 17:00 στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο ΙΚΕΑ.

Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν «με μία ελληνική σημαία», μία ώρα πριν την επίσημη έναρξη της Τετραμερούς Συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα ακολουθήσει πορεία στον Λευκό Πύργο. Ωστόσο, στο διαδικτυακό κάλεσμα υπάρχουν και φωνές που ζητούν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας να γίνει έξω από το ξενοδοχείο όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Υπό αυτήν την έννοια δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαμαρτυρίες και έξω από το Hyatt Regency, αν και όπως είναι αναμενόμενο θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Διαδηλώσεις για το Μακεδονικό

Αν και η κυβέρνηση επιλέγει να κλείνει τα μάτια της μπροστά στο κύμα λαϊκής κατακραυγής για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας για το «Βόρεια Μακεδονία» είναι καθημερινή υπόθεση.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους για να φθάσει έως τον Λευκό Πύργο. Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν προς μια ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούσε αντισυγκέντρωση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πέταξαν μπουκάλια.

Την  ίδια ώρα, διαδήλωση για την Μακεδονία βρισκόταν σε εξέλιξη στο Σύνταγμα. Και σε αυτήν την περίπτωση σημειώθηκαν επεισόδια, όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου – λάμψης. Διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία της ΠΓΔΜ, ενώ τραυματίστηκε ένας άνδρας και πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις.

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Την Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσλονίκη άλλη διαδήλωση από το «Κίνημα Σφυρίζω». Η διαμαρτυρία είχε ως στόχο εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παρασκευόπουλο, οι οποίοι έγιναν στόχος αποδοκιμασιών. Την Τετάρτη συλλαλητήριο κατά της «Βόρειας Μακεδονίας» είχε πραγματοποιηθεί υπό βροχή μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την υπογραφή της συμφωνίας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά στη Β. Ελλάδα. Χθες, Δευτέρα, μεγάλη κινητοποίηση διοργανώθηκε στα Γιαννιτσά. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και με συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Πλήθος κόσμου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους Έλληνες η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες.

Sports in

Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν κρατήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024