Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Οι πρώτες δηλώσεις

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Οι πρώτες δηλώσεις

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επικαλέστηκαν στο δικαστήριο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει

Το κατώφλι των φυλακών πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού το το πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου, επικαλέστηκαν στο δικαστήριο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε «τους ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό της Δικαιοσύνης, όπως το νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού. Ευχαριστώ τη διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί κατάλαβα κάτω από ποιες συνθήκες ασκούν λειτούργημα που το έχουμε ανάγκη οι απλοί πολίτες».

Ειδική αναφορά έκανε στην Βίκυ Σταμάτη την οποία ευχαρίστησε, λέγοντας πως «παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, φίλους, γνωστούς και μη, το πάλεψε και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα».

«Θα πάω σπίτι μου, με περιμένει ο γιος μου και η γυναίκα μου» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, τονίζοντας πως «τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, έχω 80% αναπηρία λόγω του τριπλού μπάι πας. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Παγορόπουλος, ο πρώην υπουργός θα μεταβεί πρώτα στο διαμέρισμα του στο Χαλάνδρι και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να νοσηλευτεί.

«Δεν βγήκε για να κάνει διακοπές αλλά για να συνεχίσει μία νοσηλεία με καλύτερες προϋποθέσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί βρίσκεται σε άθλια κατάσταση» εξήγησε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor – M1 και τα γερμανικά υποβρύχια. Τότε, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Στις 4 Μαΐου του 2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024