Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H ισπανική φίρμα ετοιμάζει την τρίτη και επταθέσια SUV πρόταση της γκάμας της η οποία διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξης στην πίστα του Nurburgring εν όψει της πρεμιέρας της στην προσεχή διεθνή έκθεση του Παρισιού.

Ο λόγος φυσικά για το Tarraco, όπως είναι η ονομασία του SUV η οποία προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού, και το οποίο αποτελεί το ισπανικό alter ego των VW Tiguan Allspace και Skoda Kodiaq και ως εκ τούτου θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα MQB την οποία θα συνδυάσει με turbo κινητήρες βενζίνης 1,5 και 2,0 λίτρων καθώς και δίλιτρους diesel.

Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει η δυνατότητα επιλογής τετρακίνητων εκδόσεων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο, ωστόσο προς όφελος της προσιτότητας η βασική έκδοση του Tarraco θα είναι δικίνητη και θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά την αισθητική του, αν και το καμουφλάζ εξακολουθεί να καλύπτει επιμελώς τις επιφάνειές του, το Tarraco αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια σχεδιαστική λογική με τα Arona και Ateca, προσαρμόζοντας το γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα της Seat στις μεγαλύτερες διαστάσεις του.

Στο εσωτερικό του, εκτός από τις τρεις σειρές καθισμάτων, το Tarraco θα ακολουθήσει μια πιο νεανική αισθητική γραμμή σε σχέση με τα άλλα δύο ομόσταβλα SUV των Skoda και VW, επενδύοντας σε περισσότερο χρώμα ενώ την εμφάνισή του αναμένεται να κάνει η επιλογή ενός πλήρως ψηφιακού οργάνων.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι το ισπανικό SUV θα αποκαλυφθεί πλήρως σύντομα καθώς η επίσημη πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο από τη διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Γράψτε το σχόλιο σας