Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η γερμανική φίρμα δεν δείχνει να αρέσκεται σε χρονοτριβές σε σχέση με τις επικείμενες εκδόσεις του κορυφαίου της SUV, όπως τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η σειρά κατασκοπικών λήψεων που αποτύπωσε την ισχυρότερη S έκδοση του Q8 στα πέριξ του Nurburgring.

Επί του παρόντος η Audi δεν μπαίνει στον κόπο να μεταβάλλει τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Q8 επί το αθλητικότερο, καθώς οι λεπτομέρειες που θα το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο ως μέλος των «S», αναμένεται να προστεθούν στη συνέχεια εξ ου και οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας δεν έχουν χρησιμοποιήσει καμουφλάζ.

Μια διαφορά που ωστόσο προκύπτει σε σχέση με το γνωστό Q8 και η οποία δεν θα μπορούσε να κρυφτεί με οποιοδήποτε καμουφλάζ είναι η αισθητά μικρότερη απόσταση από το έδαφος του συγκεκριμένου πρωτότυπου η οποία και προδίδει το δυναμικότερο προσανατολισμό του.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες ως προς το μηχανικό σύνολο που θα κληθεί να εξασφαλίσει τις επιδόσεις που υπαγορεύει το διακριτικό “S”, η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι το SQ8 θα αξιοποιήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του V6 κινητήρα της γκάμας συνεπικουρούμενη από ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 20 kW.

Έτσι, αν η μέχρι τώρα ισχυρότερη V6 εκδοχή του Q8 αποδίδει 444 ίππους, το SQ8 με την συνδρομή του παραπάνω συνόλου αναμένεται να ξεπεράσει τους 480 ίππους.

Ωστόσο, όπως είναι ήδη γνωστό, η γερμανική φίρμα δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, εξελίσσοντας ήδη την πιο σκληροπυρηνική και ισχυρότερη έκδοση του κορυφαίου SUV της η οποία θα υιοθετήσει τα διακριτικά RSQ8.

Με την συνδρομή ενός plug-in υβριδικού συνόλου η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να προσφέρει ισχύ που θα φτάνει τους 680 ίππους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προσφερόμενες επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα έλευσης των σπορ προδιαγραφών εκδόσεων του νέου Q8, η S αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του 2019 ενώ η κορυφαία RS θα ακολουθήσει προς το τέλος της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο