Μέρκελ: Ελλάδα – Ισπανία θα δέχονται επιστροφές προσφύγων
Παραδέχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξει ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία
Η Ελλάδα και η Ισπανία δήλωσαν έτοιμες να δεχθούν επιστροφές αιτούντων άσυλο οι οποίοι καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε εδάφη τους και τελικώς έφθασαν στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας, όπως δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
«Οι δύο χωρές έδειξαν ετοιμότητα να δεχθούν πίσω μετανάστες, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε δικό τους έδαφος» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξει ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία, η οποία άλλωστε δεν δεσμεύθηκε ούτε για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών.
Σε μία ένδειξη, εν τω μεταξύ, ότι ποχωρεί στις ασφυκτικές πιέσεις, που δέχεται από τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοικοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, η κ. Μέρκελ προανήγγειλε αλλαγές στην πολιτική ασύλου της Γερμανίας, οι οποίες θα διευκολύνουν ουσιαστικά τις απελάσεις.
Η καγκελάριος, η οποία θα ενημερώσει απόψε τους κυβερνητικούς εταίρους της για τα αποτελέσματα της Συνόδου, με την ελπίδα ότι θα βάλει έτσι τέλος στους κλυδωνισμούς των τελευταίων εβδομάδων, εμφανίστηκε ικανοποιημένη δηλώνοντας: «Αυτά που επιτύχαμε εδώ είναι μάλλον περισσότερα απ΄ όσα θα περίμενα».
Αν και αναγνώρισε πως «δεν βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμο» εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι 28 οδεύουν ολοένα και πιο κοντά σε μία ευρωπαϊκή λύση.
Διαβάστε επίσης:
Φόβοι για νέα προσφυγική «βόμβα» στην Ελλάδα
Τσίπρας: Αναστολή αυξημένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται πρόσφυγες
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442