Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μια κούκλα δείχνει το επίπεδο των κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού

Πώς μια κούκλα δείχνει το επίπεδο των κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού

Έχει σημασία πώς κρατούν τα παιδιά μια κούκλα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο αποδεικνύει ότι η προτίμηση του παιδιού στο πώς θα κρατήσει μία κούκλα αποτελεί ένδειξη ακόμα και για διαταραχές που αφορούν στην κοινωνική ανάπτυξή του. Τα νέα ευρήματα δείχνουν και τις ικανότητες στην αναγνώριση των εκφράσεων του προσώπου.

Τα παιδιά που μελετήθηκαν και που κρατούσαν την κούκλα περισσότερο στην αριστερή πλευρά τους είναι και εκείνα που είχαν υψηλότερες κοινωνικές δεξιότητες σε σχέση με εκείνα που την κρατούσαν στη δεξιά. Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά αφορούσαν στο κατά πόσο ακολουθούν τους κανόνες, πόσο πρόθυμοι είναι να μοιραστούν με άλλους και η επιθυμία να ευχαριστήσουν τους δασκάλους τους.

Επιπλέον, τους δόθηκε ένα μαξιλάρι με κουκίδες που να παραπέμπουν σε πρόσωπο και πάλι επέλεξαν την αριστερή πλευρά που αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει το βάθος των εξελικτικών προκαταλήψεων. Είναι το φαινόμενο- σύνδρομο της μητέρας που κρατά το μωρό σε αυτήν την πλευρά για να ελέγχει καλύτερα την υγεία του μωρού. Είναι επίσης η πλευρά που εντοπίζει τα ατομικά χαρακτηριστικά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Αντιθέτως, όταν τους δόθηκε ένα σκέτο μαξιλάρι, δεν επέλεξαν ούτε την αριστερή ούτε τη δεξιά πλευρά.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024