Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτηματικά για το θάνατο φαντάρου στη Ρω

Ερωτηματικά για το θάνατο φαντάρου στη Ρω

Σε κάθε περίπτωση από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε με σαφήνεια ότι το περιστατικό οφείλεται σε αυτοκτονία χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά

Για ακαριαίο θάνατο από πολύ μικρή απόσταση φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να κάνει λόγο το πόρισμα της ιατροδικαστική εξέτασης που διενεργήθηκε στη σορό του άτυχου οπλίτη που έκανε σκοπιά στο φυλάκιο της ακριτικής Ρω.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το onalert.gr, η απόσταση αυτή φέρεται να έχει προσδιοριστεί στο 1 εκατοστό. Κατά τις ίδιες πηγές ο διενεργών την νεκροψία – νεκροτομή, παρουσία και του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από την οικογένεια του 22 χρόνου Ε.Τ., αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του οπλίτη οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο, εξαιτίας της μικρής απόστασης.

Σε κάθε περίπτωση από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε με σαφήνεια ότι το περιστατικό οφείλεται σε αυτοκτονία χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά.

Επιμένει η μητέρα του

Η μητέρα του προσέφυγε την Τρίτη με αίτηση – δήλωση της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες. Παραλλήλως δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον αδόκητο και ύποπτο θάνατο του παιδιού της το οποίο έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Τι καταγγέλλουν φαντάροι

Για εξαντλητικές συνθήκες στις μονάδες της Ρόδου, του Καστελόριζου και τα φυλάκια σε Ρω και Στρογγύλη κάνουν λόγο φαντάροι, με αφορμή την αυτοκτονία του 22χρονου στη Ρω το πρωί της Τετάρτης.

«Η κατάσταση στα περισσότερα στρατόπεδα της Ρόδου αλλά και στο Καστελόριζο έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής κατά πολύ», αναφέρεται στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος».

«Στην πλειοψηφία των στρατοπέδων οι στρατιώτες έχουν έξοδο στην καλύτερη περίπτωση μία φορά την εβδομάδα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις φαντάρων που δεν έχουν βγει ούτε με υπηρεσιακό για εβδομάδες».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024