Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ενιαίο μέτωπο ο Γιούνκερ στη συνάντηση με Τραμπ για δασμούς

Με ενιαίο μέτωπο ο Γιούνκερ στη συνάντηση με Τραμπ για δασμούς

«Η ΕΕ θα πρέπει να αντιδρά σε όλες τις ενέργειες που έχουν ένα σαφή χαρακτήρα προστατευτισμού» υπογράμμισαν οι ηγέτες των «28» στα τελικά συμπεράσματα της συνόδου

Οι εμπορικές σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ μπορεί να υπάρχουν και με λιγότερο δράμα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εν όψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων.

Ο Γιούνκερ μίλησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ κατά την οποία επικράτησε ένα ενιαίο μέτωπο προσφυγής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) για τα αμερικανικά μέτρα, τονίζοντας ότι αποδέχτηκε πρόσκληση του αμερικανού προέδρου και θα συναντηθεί μαζί του στις 24 Ιουλίου ή αργότερα.

«Η ΕΕ θα πρέπει να αντιδρά σε όλες τις ενέργειες που έχουν ένα σαφή χαρακτήρα προστατευτισμού» υπογράμμισαν οι ηγέτες των «28» στα τελικά συμπεράσματα της συνόδου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιος ότι θα επιλύσει το ζήτημα και κατέκρινε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι επιζητεί να διαπραγματευτεί με τα κράτη μέλη σε διμερή βάση παρά με την Ένωση ως ένα σύνολο.

«Θα πάω στην Ουάσινγκτον και… θα παρουσιάσω την ευρωπαϊκή οπτική. Δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα… η αμερικανική κυβέρνηση (επιθυμεί) να διχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση… σε ό,τι αφορά το εμπόριο. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαχειρίζεται τις εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ.

«Θα πρέπει να αποδραματοποιήσουμε αυτές τις σχέσεις» πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε αυτές τις σχέσεις. Οι ΗΠΑ χρειάζονται αυτές τις σχέσεις. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά θα προσπαθήσουμε» είπε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024