Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από την Ελλάδα της κανονικότητας στα φανταστικά σενάρια πολιτικής εκτροπής

Από την Ελλάδα της κανονικότητας στα φανταστικά σενάρια πολιτικής εκτροπής

Θα πρέπει να εξηγήσουν στην κυβέρνηση πως από τους πανηγυρισμούς και το σόου Τσίπρα στο Ζάππειο φτάσαμε λίγες ημέρες μετά στις κατηγορίες για σχέδιο και προσπάθεια  αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης

Λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός φορώντας μία κόκκινη γραβάτα έβγαλε έναν πανηγυρικό λόγο στο Ζάππειο μιλώντας για επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, για σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά. Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα και πλειάδα κυβερνητικά στελεχών και από τα δύο κόμματα μιλούν καθημερινά για ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης, για αποστασίες και χρηματισμό βουλευτών.

Αποκορύφωμα αυτού του κλίματος ακραίας πόλωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση, είναι ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο χθες, με αφορμή την απόπειρα εισβολής κουκουλοφόρων στο γραφείο του βουλευτή Κατσίκη να μιλήσει για κινήσεις που έχουν ως στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος.Τελικά, όπως αποδείχτηκε, πίσω από την επίθεση δεν ήταν ούτε συμφέροντα που θέλουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, ούτε σκοτεινοί «κύκλοι» αλλά μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία δεν κατάφεραν καν να μπουν στο γραφείο του βουλευτή Κατσίκη.

Ο κ. Καμμένος συνεπικουρούμενος και από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης φέρνουν εδώ και ημέρες στο προσκήνιο σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, βλέπουν «χρηματισμό βουλευτών» ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα στον επιχειρηματικό κόσμο, μιλούν για αποστασίες και μέρα με τη μέρα πολώνουν το κλίμα, θέλοντας να βγάλουν από την κορυφή της επικαιρότητας τις οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τα κυβερνητικά στελέχη «βάφτισαν» με ευκολία αποστάτες βουλευτές που εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη συμφωνία για το Μακεδονικό και  «ακροδεξιούς» πολίτες που αποδοκίμασαν βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όταν παλαιότερα,  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ακτιβισμό αντίστοιχες ενέργειες. Και όλα αυτά,  σε μία ύστατη προσπάθεια να διατηρήσουν την κυβερνητική πλειοψηφία που αριθμεί αυτή τη στιγμή 152 βουλευτές και να ανακόψουν το … κύμα φυγής στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ.

Επιστροφή στην κανονικότητα για την Ελλάδα με σενάρια αποσταθεροποίησης και κινήσεις για ανατροπή του πολιτεύματος, όμως δεν συμβαδίζουν. Θα πρέπει να εξηγήσουν στην κυβέρνηση πως από τους πανηγυρισμούς και το σόου Τσίπρα στο Ζάππειο για τη συμφωνία του Eurogroup φτάσαμε λίγες ημέρες αργότερα στις κατηγορίες από πλευράς κυβέρνησης για σχέδιο και προσπάθεια  αποσταθεροποίησης , για αποστάτες και σκοτεινά συμφέροντα.

Γραφικά τα σενάρια περί αποστασίας λέει ο Μητσοτάκης

Από την πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε γραφικά και ανυπόστατα τα σενάρια περί αποστασίας που άρχισαν να διακινούνται μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ.

«Όχι απλά ανυπόστατα, αλλά παντελώς γραφικά τα σενάρια τα οποία εξυφαίνονται ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία φυλλορροεί για λόγους οι οποίοι είναι απολύτως κατανοητοί σε όποιον παρακολουθεί τα ελληνικά τεκταινόμενα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024