Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να αποδείξουν στη Δικαιοσύνη οι υπουργοί το σχέδιο κατάλυσης της Δημοκρατίας

Να αποδείξουν στη Δικαιοσύνη οι υπουργοί το σχέδιο κατάλυσης της Δημοκρατίας

Τόσο σοβαρές καταγγελίες θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους δικαστές που οφείλουν να ξεκινήσουν έρευνα για το αν ευσταθούν όσα είπαν χωρίς στοιχεία κορυφαίοι υπουργοί

Η προτροπή σε πραξικόπημα είναι κακούργημα και τιμωρείται με βαρύτατες ποινές. O χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης έμαθε καλά τι σημαίνει νόμος ο οποίος προστατεύει τη Δημοκρατία από επικίνδυνες εκτροπές.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος δεν προτρέπει βεβαίως σε πραξικόπημα, αλλά κατηγορεί ένα άλλο για παράνομες ενέργειες εκτροπής της κυβέρνησης;

Τι θα πρέπει να συμβαίνει όταν ο αρχηγός ενός κόμματος και υπουργός Αμυνας καταγγέλλει προπαρασκευαστικές ενέργειες για κατάλυση του πολιτεύματος και ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα;

Εγραψε χθες ο Πάνος Καμμένος: «Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ».

Κυβίστηση

Κι όταν αποκαλύφθηκε ότι την επίθεση την έκανε ο Ρουβίκωνας, με νέο tweet ο Πάνος Καμμένος, 20 ώρες μετά, και με γενική κατακραυγή εναντίον του, κάνει κυβίστηση και αναφέρει: «Όποιος φοράει κουκούλα όπου και αν ανήκει όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε προπαρασκευαστικές πράξεις κατά του πολιτεύματος όπως λέει και ο Λαός μας» ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Καμία δε φορά και εισπράττει ….»

Αλλαξε τροπάρι ο υπουργός Αμυνας και δεν είναι οι αόρατοι εχθροί του που θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα.

Από την άλλη, τι θα πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία ότι στήνει νέα «Ιουλιανά», θυμίζοντας μια «μαύρη» σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που οδήγησε τελικά στη χούντα των Συνταγματαρχών;

Λέει ο κ. Τζανακόπουλος: «Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες.

Οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και του φασιστικού παραληρήματος του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση κατά την πρόσφατη συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η Νέα Δημοκρατία κατά τα άλλα ευαίσθητη στα φαινόμενα βίας φαίνεται, ότι όχι μόνο δεν θέλει να καταδικάσει τις επιθέσεις στους βουλευτές και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα: Με τη στάση της ηγεσίας της και τις εθνικιστικές και προκλητικές τοποθετήσεις βουλευτών της νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές.

Είναι προφανές πως θεωρεί ότι αφού δεν κατάφερε να πλήξει την κυβέρνηση με την καταστροφολογία θέλει τώρα να επενδύσει στο πολιτικό κλίμα της ακροδεξιάς υστερίας και των φασιστικών επιθέσεων. Η φιλελεύθερη μάσκα του κ. Μητσοτάκη έχει πέσει εδώ και καιρό…. Ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες και υπό την καθοδήγηση της ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας στην οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταφέρει να εκφυλίσει το κόμμα του μετατρέποντάς το σε πολιτικό υπερασπιστή και συνομιλητή φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων.

Νομίζει έτσι, θα καταφέρει να οργανώσει ένα νέο 1965. Μια νέα αποστασία».

Κοντονής και Κοτζιάς

Και τέλος, όταν ο Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Αμυνας, και ο Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης, υιοθετούν τα σενάρια περί σχεδίου εκτροπής και λένε ο πρώτος: «Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας σε εξέλιξη με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων. Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση» και ο δεύτερος: «Η ΝΔ έχει αποδυθεί σε ένα αγώνα κατατρομοκράτησης βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών των ΑΝΕΛ», ποιοι θα πρέπει να παρέμβουν;

Τόσο σοβαρές καταγγελίες που γίνονται από κορυφαίους υπουργούς θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει τη Δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να έχει διαταχθεί έρευνα και να κληθούν οι υπουργοί, ο Καμμένος κυρίως, να αποδείξουν ότι υπάρχει σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας, ότι κάποιοι θέλουν πραξικοπήματα κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης.

Να ξεκινήσουν ανακρίσεις

Θα πρέπει να ξεκινήσουν ανακρίσεις και να δώσουν χειροπιαστά στοιχεία οι καταγγέλλοντες για το εν εξελίξει σχέδιο αποστασίας, τους εκβιασμούς και εκφοβισμούς βουλευτών και κυρίως: Να αποδείξουν ότι πράγματι οργανωμένα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα απεργάζονται την κατάλυση του πολιτεύματος.

Το ερώτημα είναι αν η χώρα που, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα επέστρεψε στην κανονικότητα, μπορεί να αντέχει το βάρος τόσο σοβαρών καταγγελιών από πολιτικούς που έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Και φυσικά αν μπορεί να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με τόσο σοβαρές καταγγελίες που γίνονται μέσω twitter ή με δηλώσεις που δεν στηρίζονται σε στοιχεία.

Αν δηλαδή τα στελέχη της κυβέρνησης που κατήγγειλαν όλο αυτό το «βρόμικο 2017», μπορούν να αποδείξουν πώς κάποιοι δρουν παρασκηνιακά για να καταλύσουν τη Δημοκρατία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024