Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυτιλήνη: Κλείνουν οι εγκαταστάσεις του ΠΙΠΚΑ, χώρος που φιλοξενούνταν πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Κλείνουν οι εγκαταστάσεις του ΠΙΠΚΑ, χώρος που φιλοξενούνταν πρόσφυγες

Με απόφαση της περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου

Τις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, έναν χώρο που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία για την προσωρινή φιλοξενία περίπου 500 Κούρδων αιτούντων άσυλο, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από τη Μόρια μετά από συγκρούσεις με Αραβόφωνους, κλείνει, με απόφασή της, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Με αυτήν την απόφασή της, που δημοσιοποιήθηκε το μεσημέρι, η κ. Καλογήρου απαγόρευσε τη λειτουργία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με την επωνυμία «Αλληλεγγύη Λέσβου-Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ)» στον χώρο της παιδικής εξοχής πρώην ΠΙΚΠΑ Νεάπολης στα νότια της πόλης, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο χώρος έχει παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος κατά χρήση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην «ΘΕΟΜΗΤΩΡ»), το οποίο έχει επιτρέψει τη χρήση του από την «Αλληλεγγύη Λέσβου». Σύμφωνα με την απόφαση, ο συγκεκριμένος χώρος «χρησιμοποιείται για τη διαβίωση μεταναστών-προσφύγων» ενώ η λειτουργία του απαγορεύεται «καθώς θεωρείται ακατάλληλος και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Όπως αναφέρεται, η απόφαση ελήφθη «δεδομένης της διαπίστωσης ακαταλληλότητας συγκεκριμένου χώρου και επικινδυνότητας αυτού για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και με σκοπό την προστασία σημαντικών δημόσιων αγαθών».

Εκτός από την «Αλληλεγγύη Λέσβου», η απόφαση αποστέλλεται, προκειμένου να εφαρμοστεί, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ενώ κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, σε αρμόδια υπουργεία και σε υπηρεσίες.

Σημειώνεται, ότι όποιος έχει έννομο συμφέρον να προσβάλει αυτήν την απόφαση για λόγους νομιμότητας, καλείται να το κάνει μέσα 15 ημέρες από σήμερα.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024