ΚΚΕ: Δεν ξεπλένει η αθώωση της Ηριάννας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον νόμο
«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου, δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο» σχολιάζει το ΚΚΕ για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή
«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ., αναδεικνύει πλέον περίτρανα τη σαθρότητα των κατηγοριών εναντίον τους. Ωστόσο, με βάση τις σαθρές αυτές κατηγορίες, διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή, για πάνω από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό, αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση, όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή από το Εφετείο.
«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου, δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Είναι αυτό το πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για αυθαιρεσίες και δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να “τυλίγουν ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί”.»
» Πρόσφατη είναι μάλιστα η απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών του ΚΚΕ στη βουλή, για την κατάργηση του “τρομονόμου” και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, ώστε να υπάρχουν στοιχειώδεις νομοθετικές εγγυήσεις για την προστασία των κατηγορουμένων» επισημαίνει το ΚΚΕ το οποίο καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση των “τρομονόμων” και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας».
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442