Φωτογραφίες: ΑUTOMEDIA

Με την νέα, τρίτη γενιά του Ceed, η ΚΙΑ, πλην των βελτιώσεων που υπαγορεύθηκαν από το πέρασμα του σε μια νέα γενιά, αποφάσισε να αλλάξει και τη διάρθρωση της γκάμας του μικρομεσαίου της μοντέλου καταργώντας την τρίθυρη έκδοση και εισάγοντας στην γκάμα μια νέα εκδοχή αμαξώματος με αναλογίες που προσιδιάζουν σε shooting brake.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέσω του πρωτότυπου που προηγήθηκε στην περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης η νέα αυτή εκκεντρικής σχεδίασης έκδοση αμαξώματος θα υιοθετήσει τα διακριτικά Proceed και παρόλο που ακόμα δεν την έχουμε δει ως έκδοση παραγωγής οι Κορεάτες ήδη δοκιμάζουν την σπορ προσανατολισμού εκδοχή της με τα διακριτικά GT.

Αν και πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του Proceed GT ως δοκιμαστικού πρωτότυπου, πίσω από το βαρύ καμουφλάζ βρίσκεται η τελική του μορφή όπως προκύπτει από την παρουσία του διακριτικού GT στη γρίλια.

Εκτός από το GT, στα στοιχεία που ξεχωρίζουν επίσης συγκαταλέγονται οι μεγαλύτεροι τροχοί πίσω από τους οποίους διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες του αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα μπροστά ενώ στο πίσω τμήμα, διακρίνεται δύο μεγαλύτερες απολήξεις για την εξάτμιση μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας για την ταυτότητα της έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του εκεί αναμένεται να βρεθεί ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων ο οποίος θα του εξασφαλίζει ισχύ 200 ίππων όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ΚΙΑ για το πεντάθυρο Ceed GT.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα αφίξεων, η KIA αναμένεται να παρουσιάσει το Proceed ως έκδοση παραγωγής πριν το τέλος της χρονιάς. Παράλληλα έχει ανακοινώσει την έλευση του Ceed GT για τις αρχές του 2019 κάτι που σημαίνει ότι η αντίστοιχη έκδοση του Proceed θα ακολουθήσει το β΄εξάμηνο.