Η έγκυρη Daily Mail έγραψε σήμερα πως η αλλόκοτη συμπεριφορά που εμφανίζει ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντίθετα, είναι «στοχευμένη» και πως όλο αυτό γίνεται για τις ανάγκες γυρισμάτων ταινίας / ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Ναι, μόνο αυτό δεν είχαμε ζήσει ακόμα από τον Ντιέγκο. Ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κι αυτό.

Οι λεπτομέρειες που γράφει η βρετανική εφημερίδα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της είδησης. Η Mail αναφέρει πως σκηνοθέτης είναι ο Ασίφ Καπάντια, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τον Άιρτον Σένα, ενώ έχει πάρει Όσκαρ για την ταινία που παρουσίαζε την πολυτάραχη ζωή της Amy Winehouse.

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Αργεντινός θρύλος αφηγείται ιστορίες από τη ζωή και την ποδοσφαιρική καριέρας του, όπως είναι η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αλλά και τα μαγικά χρόνια στη Νάπολη και πως η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2019.

Καταπληκτική είδηση. Και σίγουρα μια ταινία που θα φέρει στις αίθουσες εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Ντιέγκο λατρεύεται σαν Θεός όχι μονάχα στην Αργεντινή, αλλά στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Όποιος λατρεύει το ποδόσφαιρο, λατρεύει και τον Ντιέγκο.

Όμως ο ίδιος ο Μαραντόνα βάζει σε κίνδυνο αυτή τη λατρεία και τον σεβασμό του κόσμου. Αν το κάνει, μάλιστα, για μια ταινία, άρα για μερικά εκατομμύρια παραπάνω, είναι δύο φορές λάθος. Κοντεύει να γίνει ο… τρελός του χωριού, ο γραφικός ενός ολόκληρου Μουντιάλ, μόνο και μόνο για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Μιας ταινίας που δεν αρμόζει στον Ντιέγκο όπως τον έχουμε στο μυαλό μας όσοι ενδιαφερόμαστε μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Τον Μαραντόνα θα μπορούσαν να τον βάλουν μέσα σε ένα γήπεδο να εξιστορεί όσα μαγικά έκανε με την μπάλα. Θα μπορούσαν να του δώσουν μια μπάλα και να κάνει αναπαράσταση το γκολ του αιώνα. Ή το «χέρι του Θεού». Ή όλα όσα μαγικά χάρισε απλόχερα στο ποδοσφαιρικό κοινό όλου του πλανήτη. Δεν βρίσκω τον λόγο να τους διαλύσουν το ήδη… βεβαρημένο ίματζ του, βάζοντας τον να χειρονομεί, να κάνει πως κοιμάται, να λιποθυμάει και να μοιάζει με τον τελευταίο ναρκομανή του κόσμου.

Ο Ντιέγκο που αγάπησε ο κόσμος είναι ο μάγος Ντιέγκο. Ο άνθρωπος που έκανε εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους να παραληρούν. Ο τύπος που έκανε όλο τον πλανήτη να βαφτίσει ένα γκολ με το χέρι ως «το χέρι του Θεού». Όλο τον πλανήτη εκτός από τους Βρετανούς. Εκείνοι το χαρακτήρισαν ως το χέρι ενός τσαρλατάνου. Κι αν ο Μαραντόνα συνεχίσει τα ίδια στην παρουσία του στη Ρωσία, οι Βρετανοί θα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι: στη Ρωσία δεν είναι ο Ντιέγκο, αλλά ένας τσαρλατάνος που του μοιάζει.