Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Η χώρα όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη

Μόσχα και Ουάσιγκτον συμφώνησαν για τη διεξαγωγή συνάντησης κορυφής Πούτιν – Τραμπ σε τρίτη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο ρώσος πρόεδρος με τον σύμβουλο του αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

Όπως δήλωσε ο Ουσακόφ, η μέρα της συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ και η χώρα όπου θα διεξαχθεί αυτή, θα ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη. Η συνάντηση των δύο ηγετών θα διαρκέσει μερικές ώρες, ενώ μετά το τέλος της θα υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου.

«Αυτή η συνάντηση κορυφής θα διαρκέσει ασφαλώς μερικές ώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουσακόφ και συμπλήρωσε: «Ασφαλώς οι πρόεδροι θα συναντηθούν το μεσημέρι. Αναμφισβήτητα θα είναι μια συζήτηση τετ-α-τετ, επίσης προβλέπεται, να υπάρξει ασφαλώς κάποια εκδήλωση στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου, το πιθανότερο ένα πρόγευμα εργασίας και μια κοινή συνέντευξη τύπου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση των δύο ηγετών θα είναι το κύριο διεθνές γεγονός του καλοκαιριού. «Η συνάντηση αυτή σχεδιαζόταν εδώ και καιρό, έχει τεράστια σημασία και για τη Ρωσία και για την Αμερική σε διμερές επίπεδο. Όμως έχει και τεράστια σημασία και για όλη την διεθνή κατάσταση. Νομίζω ότι θα είναι το κύριο γεγονός αυτού του καλοκαιριού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Ουσακόφ υπογράμμισε ότι οι λεπτομέρειες της επικείμενης συνάντησης κορυφής θα ανακοινωθούν αύριο, 28 Ιουνίου. Επισημαίνεται ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ μετά το τέλος της συνάντησης θα προβούν σε κοινή δήλωση για τα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας.

Στη συνάντηση, δήλωσε ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου, «συζητήθηκε, ότι οι πρόεδροι μπορούν να συμφωνήσουν να προβούν σε κοινή δήλωση, η οποία θα σκιαγραφήσει τα περαιτέρω βήματα των δύο μερών στο πλαίσιο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων και στο πλαίσιο των κοινών δράσεων στην διεθνή σκηνή και στο πλαίσιο των εγγυήσεων της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας».

«Πριν από τη συνάντηση (με τον Πούτιν-σ.σ) υπήρξαν κλειστές επαφές, κατά την πορεία των οποίων συμφωνήθηκαν οι παράμετροι και οι δυνατότητες μιας τέτοιας συνάντησης (του Ρώσου και Αμερικανού προέδρου-σ.σ)», προσέθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «επελέγη μια βολική τοποθεσία και για μας και για την αμερικανική πλευρά». «Είναι μια τρίτη χώρα» διευκρίνισε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου.

Ο Ουασακόφ επισήμανε, επίσης, ότι σχεδιάζει σήμερα να συζητήσει ο ίδιος με τον Μπόλτον λεπτομέρειες της επικείμενης συνάντησης κορυφής. «Σήμερα θα συναντηθώ με τον Μπόλτον και θα καταλήξουμε συγκεκριμένα, πως θα τα οργανώσουμε καλύτερα (τις λεπτομέρειες της συνάντησης κορυφής-σ.σ)» δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους

Μήνυμα Πούτιν προς Τραμπ

Ο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Τζον Μπόλτον διαβίβασε προφορικό μήνυμα προς τον αμερικανό πρόεδρο.

«Ο πρόεδρος μας μετέφερε στον Τζον Μπόλτον μερικές σκέψεις του, για να διαβιβασθούν αποκλειστικά στον Τραμπ. Η συζήτηση είχε τον χαρακτήρα συνομιλιών και τίποτε δεν διαβιβάσθηκε γραπτώς» υπογράμμισε ο Ουσακόφ, μετά το τέλος της επίσκεψης του Τζον Μπόλτον στο Κρεμλίνο.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024