Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν «Χ»άρηκε καμία στο τέλος

Δεν «Χ»άρηκε καμία στο τέλος

Ελβετία και Κόστα Ρίκα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σκορ που δεν επηρέασε καμία από τις δύο βαθμολογικά

Σε ένα παιχνίδι που η ισοπαλία φαινόταν πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, Ελβετία και Κόστα Ρίκα έκλειναν το αγωνιστικό πρόγραμμα του πέμπτου ομίλου.

Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής παρά το γεγονός πως είχε αποκλειστεί από τη δεύτερη αγωνιστική ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι.

Μόλις στο 6′ ο Μπόρχες με κεφαλιά είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κολίνδρες έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο καταιγισμός των Κοσταρικανών συνεχίστηκε πάλι με τον Κολίνδρες, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο επιθετικός της Σαπρίσα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 19′, αλλά ο Σόμερ κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Παρά τις συνεχόμενες ευκαιρίες της Κόστα Ρίκα, η Ελβετία ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Λιχτστάινερ έβγαλε τη σέντρα, ο Εμπολό κατέβασε και ο Τζεμαϊλί εκτέλεσε από κοντά.

Στην επανέναρξη οι Κοσταρικανοί έψαξαν την ισοφάριση και σχετικά γρήγορα τα κατάφεραν. Στο 56′ ο Γουότσον μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάμπελ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σόμερ και έκανε το 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν, καθώς και οι δύο έδειχναν να «βολεύονται» με την ισοπαλία.

Στο 78′ ο Ντρμιτς προειδοποίησε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ 10 λεπτά αργότερα με ωραίο πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ωστόσο η χαρά των Ελβετών κράτησε μόλις λίγα λεπτά, καθώς η Κόστα Ρίκα κέρδισε πέναλτι στο 90+3′ και με τυχερό τρόπο ο Ρουίζ έκανε το τελικό 2-2.

Παρόλα αυτά οι ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, τερματίζοντας δεύτερη στον όμιλο με 5 βαθμούς.

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: 37′ Λιχτστάινερ, 75′ Ζακάρια, 83′ Σαρ – 11′ Γκαμπόα, 29′ Κάμπελ, Μάνλεϊ

Κόκκινες κάρτες: –

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Τζάκα, Μπεχράμι (60′ Ζακάρια), Σακίρι (81′ Λάνγκ), Τζεμαϊλί, Εμπολό, Γκαβράνοβιτς (69′ Ντρμιτς)

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Γκαμπόα (90+3′ Σμιθ), Ακόστα, Γκονζάλεζ, Μάνλεϊ, Οβιέδο, Κολίδρες (81′ Ουάλας), Μπόρχες, Γκούζμαν Πέρεζ (90+1′ Αζοφέιφα), Μπράιαν Ρουίζ,, Κάμπελ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024