Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ευτελισμός του Πάνου Καμμένου για την κατάλυση του πολιτεύματος

Ο ευτελισμός του Πάνου Καμμένου για την κατάλυση του πολιτεύματος

Με σφραγίδα... Ρουβίκωνα κατέρρευσε η ψεκασμένη θεωρία περί επίθεσης στο γραφείο του Κ. Κατσίκη η οποία πρέπει να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη ως σχέδιο αποσταθεροποίησης

Κατάρρευσε πλήρως το έτσι κι αλλιώς αστείο επιχείρημα του Πάνου Καμμένου ότι υπάρχει σχέδιο κατάλυσης του πολιτεύματος το οποίο συνδέεται με την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη.

Τελικά το tweet του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ήταν όχι μόνο άκαιρο αλλά και ενδεικτικό της φαιδρότητας η οποία επικρατεί τις τελευταίες ώρες, ως αποτέλεσμα του πανικού εντός της κυβέρνησης.

Δεν ήταν ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε η Νέα Δημοκρατία πίσω από το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης για το οποίο ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να παρέμβει η δικαιοσύνη και να τεκμηριώσει το «αδίκημα των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος», όπως έγραψε στο μήνυμά του.

Μέσα σε λίγες ώρες ο υπουργός Αμυνας «αδειάστηκε» μεγαλοπρεπώς από τον «Ρουβίκωνα» ο οποίος στην ανάρτησή ανάληψης της ευθύνης για την προσπάθεια εισβολής έγραψε: «Στις 9:45 το πρωί σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10 στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα στο κείμενο που ανήρτησαν επιτίθενται στον βουλευτή για παλαιότερες δηλώσεις του. «Όταν ο βουλευτής Κατσίκης ταυτίζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία δεν είναι καθόλου γραφικός. Αναζητεί και κατασκευάζει ομοϊδεάτες να στοιχηθούν πίσω του. Αυτοί οι ομοϊδεάτες θα κρατήσουν τη φλόγα της ομοφοβίας αναμμένη, θα συντηρήσουν διακρίσεις και επιθέσεις ώσπου να γυρίσει ο τροχός και ο καθαρός φασισμός να μπορέσει να γράψει νέους νόμους».

Καμιά σχέση με σχέδια κατάλυσης της Δημοκρατίας, ουδεμία σχέση με το μπαράζ των δηλώσεων και διαρροών από την κυβέρνηση περί οργανωμένου σχεδίου για να την ρίξουν.

Ηταν… ακτιβιστές

Ηταν τελικά οι… ακτιβιστές του Ρουβίκωνα οι οποίοι ουκ ολίγες φορές έχουν δικαιολογηθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πράξεις τους. Με μια και μόνο ανάρτησή τους εξευτέλισαν αφενός τον υπουργό Αμυνας που φαντάζεται… τανκ και πραξικοπήματα και αφετέρου το σύνολο της κυβέρνησης που αποδέχεται τέτοια σενάρια.

Όπως έλεγαν πολιτικοί στους διαδρόμους της Βουλής «ευτυχώς που ο Καμμένος δεν μίλησε για κατάλυση της Δημοκρατίας επειδή σκοτώνονται μεταξύ τους οι νονοί της νύχτας».

Μάλιστα, στην παγίδα των «ψεκασμένων» συνωμοσιών για αποσταθεροποίηση έπεσε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Την πλήρη και απερίφραστη καταδίκη όλων των ακραίων ενεργειών που έχουν στόχο, όπως είπε, να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού σε βουλευτές και κόμματα ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από όλα τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.

Χωρίς να αποκλείει ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης, ο κ. Βούτσης ο οποίος τόνισε ότι «η απερίφραστη καταδίκη τέτοιων ακραίων φασιστικών ενεργειών πρέπει να είναι «πάνδημη», «καθολική» και να μην γίνεται επιλεκτικά ή συμψηφιστικά χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες».

Εννοείται ότι ο κ. Βούτσης και… πάνδημος ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάζει από εδώ και στο εξής τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα.

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «μικρή ομάδα ακραίων, που με ακραία, διχαστικά συνθήματα και ενέργειες προσπαθούν να δημιουργήσουν και να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού προς κόμματα και βουλευτές».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε την ανάγκη «δημοκρατικής επαγρύπνηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι σε ακραίες ακροδεξιές ενέργειες και προσπάθειες εκφοβισμού των βουλευτών», σημειώνοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να τους δώσουν «οξυγόνο». «Αυτό πρέπει να αποτραπεί. Δεν πρέπει να δίνεται «οξυγόνο» σε οποιαδήποτε ακροδεξιά ομάδα που προσπαθεί με ακραίες ενέργειες να δημιουργήσει και να επιβάλει κλίμα εκφοβισμού», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της Βουλής έσπευσε να χαρακτηρίσει ακροδεξιούς τα μέλη του Ρουβίκωνα που όμως καμιά σχέση δεν έχουν με την ακροδεξιά.

Μάλιστα ο κ. Βούτσης πήγε ένα ακόμη βήμα παραπέρα: Έφερε ως παράδειγμα τα επεισόδια που έγιναν κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης από τη ΝΔ, όπου η Βουλή, όπως είπε, «είχε δεχτεί μία πρωτοφανή επίθεση από ολιγάριθμες μεν αλλά βίαιες ομάδες, που απετράπη από τη φρουρά της Βουλής», με την επόμενη μέρα να μαζεύονται όγκοι μαρμάρων, βιδών, ξύλων.

«Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Το κάνει μέσα στη Βουλή. Αλλά πρέπει αυτό το πέπλο, ο κύκλος ασφάλειας, για να μπορούν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να διαμορφώνουν την άποψή τους, να είναι παρών παντού στη χώρα».

Ξέρω τι λέω!!!

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι «η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι το περιστατικό στο γραφείο του κ. Κατσίκη ήταν μεγάλης έκτασης, ο Ν. Βούτσης απάντησε: «Ξέρω τι λέω. Δεν έρχομαι εδώ πριν μιλήσω και μάθω», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψουν να παρευρεθούν σε πολιτική συγκέντρωση.

«Μόλις προχθές υπό το πρόσχημα ενός συλλόγου φιλάθλων υπήρξε επί 2ήμερο πρόκληση για βίαια διαδικασία για να μη γίνει πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Αυτά γίνονται καθημερινά και πρέπει να πάψουν να γίνονται. Για να πάψουν όμως πρέπει να απομονωθούν από όλους και να μην τους δίνεται «οξυγόνο» από κάποιους», υπογράμμισε.

«Μιλάτε για προσπάθεια εκφοβισμού της ελεύθερης έκφρασης των βουλευτών. Εντάσσονται αυτές οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι επιθέσεις σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης όπως κατήγγειλε το Μέγαρο Μαξίμου;», ρωτήθηκε εξάλλου από δημοσιογράφο. «Ενδεχομένως», ήταν η απάντηση του κ. Βούτση.

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, «αν εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος οι βουλευτές να απειλούνται κατά την άσκηση των πολιτικών τους καθηκόντων», ο κ. Βούτσης απάντησε: «Κάποιοι επιχειρούν να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος. Εγώ εκτιμώ ότι η Δημοκρατία και η συνείδηση των πολιτικών είναι σε υψηλό επίπεδο για να μην το επιτρέψουν αυτό».

Ομως, γκάφα ολκής έκαναν και άλλα στελέχη που υιοθετούν τις «ψεκασμένες» θεωρίες.

Ο Δ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για «συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες».

Κατά την θεωρία Τζανακόπουλου «οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού».

Επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ για τις επιθέσεις, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να οργανώσει νέα αποστασία, όπως έγινε το 1965 και διαμηνύει με στόμφο ότι «η χώρα σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίων».

Αλλά και η Έλενα Κουντουρά σχολίασε σχετικά: «Καταδικάζω και καταγγέλλω τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμούς κατά κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών, και τις μεθοδευμένες προσπάθειες τρομοκράτησης στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των οικογενειών τους. Όλες αυτές οι υποκινούμενες ενέργειες έχουν ένα και μόνο στόχο, την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πτώση της κυβέρνησης, για να εμποδίσουν την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια, να αποτρέψουν την πάταξη της διαφθοράς και να ανατρέψουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Καλώ τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις να καταδικάσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική εκτροπή, πλήττει το εθνικό συμφέρον και υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας».

Κι άλλες ψεκασμένες θεωρίες

Ο ευτελισμός, όμως, είχε και συνέχεια αφού κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στις θεωρίες συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης.

Από την πρώτη ημέρα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 και από την πρώτη ημέρα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι και σήμερα οι γνωστοί κύκλοι της συντήρησης στη χώρα και των συμφερόντων σχεδιάζουν να έχουμε αριστερές παρενθέσεις, να πέσει η κυβέρνηση, να δημιουργηθούν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα κρίσεις ή εικόνα κατάρρευσης» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Αυτό, σημείωσε ο υπουργός, «δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε παρατηρήσει μόνο εμείς» και «σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται και συγκεκριμένες -αν θέλετε- δραστηριότητες ή αντιδράσεις ή αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών».

«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση κι εμείς ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τον βούρκο που την είχαν βάλει και με τα μνημόνια και με τις υπόλοιπες συνήθειες που είχαν. Όπως είπε και συνάδελφος υπουργός, κάποιοι έχουν μακρά παράδοση σε τέτοιου είδους σχέδια».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα κατήγγειλε το Μαξίμου περί σχεδίου αποστασίας με κέντρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου να ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή του τόπου κι αυτοί που είχαν επιλέξει αυτόν τον δρόμο προφανώς δεν θα έχουν επιτυχείς στόχους».

Πάνος Ρήγας

Για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. Όπως εξήγησε, «εδώ και πολύ καιρό υπάρχει ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης της χώρας. Αρχικά, βασιζόταν στις ελπίδες αποτυχίας της κυβέρνησης στο έργο της, στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην προσπάθεια κλονισμού των σχέσεών μας με τους Ευρωπαίους εταίρους. Αφού και η κυβέρνηση πέτυχε και οι εταίροι τη στήριξαν, τώρα που η χώρα βγαίνει, επιτέλους, από την εποχή των μνημονίων, το σύστημα διαπλοκής κάνει μία ύστατη απέλπιδα προσπάθεια. Παίζει τα ρέστα του με λογικές μαφίας και Εσκομπάρ».

Ερωτηθείς για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, υπενθύμισε ότι υπήρξε εισηγητής ενάντια στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ενώ παρέστη και στο Ζάππειο.

«Τη στιγμή που η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και την επιτροπεία και έχει μία πολύ διαφορετική οικονομία, είναι εξοργιστικά ιδιοτελής αυτή η προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ελληνικός λαός θα τους κάνουν τη χάρη. Ούτε αφελείς είμαστε, ούτε θα χαραμίσουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Όλοι θα κριθούν στις επόμενες εκλογές, στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, τον Σεπτέμβρη του 2019» πρόσθεσε.

Επίθεση από Κοντονή

Τη ΝΔ, ότι «έχει αποδοθεί σε ένα αγώνα κατατρομοκράτησης βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών των ΑΝΕΛ» εγκαλεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από τη Ζάκυνθο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου παρέστη στα επίσημα εγκαίνια στρατιωτικής γέφυρας στην περιοχή του Αγ. Χαράλαμπου στη πόλη της Ζακύνθου, μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος εκπροσώπησε τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την τελετή παράδοσης της γέφυρας, ο κ. Κοντονής έστρεψε τα βέλη του στη ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «απέτυχε στη Βουλή με τη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και τώρα έχει αποδοθεί σε ένα αγώνα κατατρομοκράτησης βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών των ΑΝΕΛ». Η επίθεση έχει εκβιασμούς, τηλεφωνήματα στους βουλευτές ενός κόμματος το οποίο έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία για το Μακεδονικό επισήμανε ο κ. Κοντονής. «Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα κλονιστεί και θα φτάσουμε στην 21η Αυγούστου και εμείς θα πάρουμε κανονικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις φοροελαφρύνσεις των οικονομικά ασθενέστερων», τόνισε και προσέθεσε ότι οι επιθέσεις κατά των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας «πλήττουν τον πύρινα του δημοκρατικού πολιτεύματος και δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Δημοκρατίας μας».

Συνεχίζοντας, την κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη είναι ένα πολιτικό και ιστορικό έργο του Καρλ Μαρξ, στο οποίο αναφέρει ότι τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα τα ζούμε μόνο δύο φόρες, την πρώτη σαν τραγωδία, που την ζήσαμε το 1965 και την δεύτερη ως κωμωδία. Τώρα ζούμε την κωμωδία, αλλά αντί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχουμε τον Κυριάκο και αντί του Σταύρου Νιάρχου έχουμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

Θα πέσει στο κενό οποιαδήποτε προσπάθεια και αν γίνεται από διάφορους κύκλους, οικονομικούς και πολιτικούς, για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, τόνισε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024