Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η αθυροστομία του Ωνάση ενόχλησε την Γκάρμπο

Όταν η αθυροστομία του Ωνάση ενόχλησε την Γκάρμπο

Η Γκρέτα Γκάρμπο ακόμα και όταν «έσβηναν» οι αχτίδες του ήλιου, δεν αποχωριζόταν τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά της. Η ντίβα του παγκόσμιου κινηματογράφου, συνήθιζε τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνει διακοπές στην ιδιόκτητη Σπετσοπούλα του Σταύρου Νιάρχου. Τον έλληνα μεγαλοεφοπλιστή και την επονομαζόμενη «θεία» συνέδεε άλλωστε στενή φιλία. Η Γκάρμπο «κρυμμένη» πάντα πίσω από τα μαύρα […]

Η Γκρέτα Γκάρμπο ακόμα και όταν «έσβηναν» οι αχτίδες του ήλιου, δεν αποχωριζόταν τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά της. Η ντίβα του παγκόσμιου κινηματογράφου, συνήθιζε τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνει διακοπές στην ιδιόκτητη Σπετσοπούλα του Σταύρου Νιάρχου. Τον έλληνα μεγαλοεφοπλιστή και την επονομαζόμενη «θεία» συνέδεε άλλωστε στενή φιλία. Η Γκάρμπο «κρυμμένη» πάντα πίσω από τα μαύρα γυαλιά και ένα τεράστιο καπέλο, απολάμβανε τις βόλτες της στα δρομάκια του ιδιωτικού νησιού, το ελληνικό φαγητό και τις κουβέντες με έναν άνθρωπο σαν τον Νιάρχο, τον οποίο χαρακτήριζε ως ιδιαίτερα οξυδερκή.

Κάποια στιγμή η Γκρέτα έλαβε πρόσκληση από τον άσπονδο φίλο του Σταύρου, Αριστοτέλη Ωνάση να τον επισκεφθεί στο δικό του ιδιόκτητο νησί. Η Γκάρμπο επισκέφθηκε τον Σκορπιό και την θαλαμηγό “Christina O”. Η διεθνούς φήμης star έφυγε μάλλον γρήγορα. Η ίδια αργότερα χαρακτήριζε τη συμπεριφορά του Άρη Ωνάση «ως ιδιαίτερα χοντροκομμένη». Τι έκανε λοιπόν ο greek tycoon; Τι ήταν αυτό που ενόχλησε την ντίβα; Η ίδια περιέγραφε με λεπτομέρειες το περιστατικό σε φιλικές της συντροφιές. Ανέβηκε λοιπόν η star στο yacht του Ωνάση. Πέρασε στο εσωτερικό της μυθικής θαλαμηγού με τον φανταχτερό διάκοσμο, που, η ίδια αργότερα, χαρακτήριζε ως ιδιαίτερα κιτς. Σε κάποια στιγμή ο Ωνάσης την οδήγησε στο μεγάλο μπαρ κοντά στην πισίνα. Η Γκρέτα παρήγγειλε παγωμένη σαμπάνια. Προσπάθησε να βολευτεί στο ψηλό, δερμάτινο σκαμπό. Ο Ωνάσης την πλησίασε κρατώντας στα χέρια του ένα κουτί με τα αγαπημένα του πούρα. «Πρέπει να σας πληροφορήσω για κάτι πολύ σημαντικό», είπε στην star. «Λοιπόν! Αυτή την στιγμή κυρία μου κάθεστε πάνω στα μεγαλύτερα α…..α! του κόσμου», της φώναξε γελώντας δυνατά. Η ντίβα προσπάθησε… έντρομη να κρυφτεί πίσω από την εσάρπα της. Αργότερα ο κροίσος της εξήγησε ότι τα σκαμπό του μπαρ ήταν κατασκευασμένα από όρχεις φάλαινας! Η Γκάρμπο δεν ξαναπάτησε ποτέ το κομψό της ποδαράκι στο “Christina O”. Προτιμούσε την Σπετσοπούλα και την συντροφιά με τους Νιάρχο, Ανιέλι και Νουρέγιεφ.

Από την Γκρέτα στον Μπίλλυ Ζέην

Μαυρόασπρες vintage εικόνες και τωρινές, φωτεινές με προσωπικότητες, στα ελληνικά νησιά: Πωλ Μακ Κάρτνεϊ, Κέητ Χάντσον, Τομ Χανκς, Μάθιου Μακόναχι και Μπίλλι Ζέην. Ο γνωστός ελληνοαμερικανικής καταγωγής ηθοποιός, λίγο πριν αναχωρήσει για κρουαζιέρα, απόλαυσε το φαγητό του στο “NIKKEI Jardin” στο Κολωνάκι…

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024