Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεντένο: Παραμένουν οι διαφορές για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Σεντένο: Παραμένουν οι διαφορές για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

«Οι διαφορές απόψεων παραμένουν σχετικά με την ανάγκη και τα πιθανά χαρακτηριστικά ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης», έγραψε ο Σεντένο σε χθεσινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΕ

O πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο προειδοποίησε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το γαλλογερμανικό σχέδιο για την καθιέρωση ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα συζητήσει το θέμα, αναφέρει η ιστοσελίδα euractiv.com.

«Οι διαφορές απόψεων παραμένουν σχετικά με την ανάγκη και τα πιθανά χαρακτηριστικά ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης», έγραψε ο Σεντένο σε χθεσινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ για την προετοιμασία των συζητήσεων σε κορυφαίο επίπεδο για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο Σεντένο σημείωσε στην επιστολή ότι «αν υπάρξει οδηγία από τους ηγέτες», το Eurogroup είναι ανοικτό να συζητήσει περαιτέρω την ιδέα για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης. Η προσεκτική διατύπωση στην επιστολή έρχεται μετά από την καμπάνια του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Βόπκε Χούστρα κατά της πρότασης αυτής, που αποτελεί ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο υποστηρίχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ.

Ο προϋπολογισμός της Ευρωζώνης εντάσσεται στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα συζητηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής, στην οποία θα κυριαρχήσουν το μεταναστευτικό θέμα και το Brexit. Η ιδέα ενός κοινού προϋπολογισμού, την οποία αρχικά απέρριπτε η Μέρκελ, αποτελεί ειδικότερα μέρος μίας προσπάθειας για την οικονομική σύγκλιση στην Ευρωζώνη. Λιγότερο αμφιλεγόμενες είναι οι μεταρρυθμίσεις, που προωθούνται από το Βερολίνο και το Παρίσι, οι οποίες αφορούν στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024