Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα αστέρια του αύριο…σήμερα!

Τα αστέρια του αύριο…σήμερα!

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά…26 νέοι σολίστες συμμετέχουν στο τετραήμερο αφιέρωμα στον Ντεμπισί, μια συνεργασία του Ωδείου Αθηνών με το Φεστιβάλ. Ένα αφιέρωμα, περισσότερες διαπιστώσεις…

Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών οι φίλοι της λεγόμενης κλασικής μουσικής θα βρουν τω όντι κάμποσα ενδιαφέροντα πράγματα. Πέρα από τα διεθνή αστέρια, όμως, την Αργκεριχ, τον Καλέγια, τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας υπό τον βετεράνο Φεντοσέγιεφ και την Φιλαρμόνια του Λονδίνου υπό τον φινλανδό Εσα Πέκα Σάλονεν υπάρχει κάτι ακόμα που διεκδικεί την προσοχή: ο λόγος για το αφιέρωμα στον Ντεμπισί, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του,  μια συνεργασία του Φεστιβάλ με το Ωδείο Αθηνών  που θα «τρέξει» μεταξύ 3-6 Ιουλίου και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το Γ΄πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ένα δυναμικό τετραήμερο στη διάρκεια του οποίου ούτε ένας ούτε δύο αλλά…26 (!) νέοι, ταλαντούχοι σολίστες της ελληνικής μουσικής σκηνής θα παρουσιάσουν έργα σόλο ή μουσικής δωματίου είτε του ίδιου του γάλλου συνθέτη που υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της δυτικής μουσικής, είτε άλλα, γραμμένα προς τιμή του.

Το εν λόγω αφιέρωμα, στην ανακαινισμένη αίθουσα συναυλιών «Αρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών έχει σημασία για πολλούς λόγους: δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα να δει κανείς τα ταλέντα του αύριο, τους νέους καλλιτέχνες που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για διάκριση τα αμέσως επόμενα χρόνια και δη σε ποικιλία οργάνων.

Είναι μια γερή ανάσα αισιοδοξίας και ταυτόχρονα, μια ακόμη κίνηση εξωστρέφειας του Ωδείου, του αρχαιότερου μουσικού-εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, το οποίο τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσει ολοένα και πιο ευχάριστα με την ευελιξία και τον δυναμισμό  του σε πολλά επίπεδα και παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Μέσα απ΄αυτό το πρίσμα μπορεί κανείς να σκεφθεί πόσες δυνατότητες θ΄«απελευθερώσει» η πολύπαθη ολοκλήρωση των χώρων του ιστορικού κτιρίου του Ιωάννη Δεσποτόπουλου επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου Β΄και Ρηγίλλης όταν, επιτέλους, προχωρήσει.

Τέλος, είναι μια ακόμη ένδειξη της αναγκαιότητας αλλά και των πλεονεκτημάτων των συνεργασιών. Μια τάση που εν πολλοίς «γεννήθηκε» μέσα στην κρίση κι ας ελπίσουμε να μην αποδειχθεί ευκαιριακή…

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024