ΣτΕ: Νόμιμο το διάταγμα για την αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου
Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της χώρας, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών
Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου Αττικής, ενός από τους μεγαλύτερους λιμένες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της ανατολικής Μεσογείου.
Συγκεκριμένα, είχε κατατεθεί στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Αλίμου, η οποία βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές του Σαρωνικού Κόλπου.
Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της χώρας, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών, και η θαλάσσια ζώνη της έχει συνολική επιφάνεια περίπου 428 στρεμμάτων και περιλαμβάνει θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής επιφάνειας 240 στρεμμάτων, ενώ η χερσαία ζώνη της είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 210 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στη μαρίνα Αλίμου υπάρχουν λειτουργικές ελλείψεις, ειδικά ελλείψεις σύγχρονων υποδομών, ενώ σε ορισμένες εγκαταστάσεις της κυριαρχεί η προχειρότητα (κοντέινερ, τροχόσπιτα, κ.λπ.). Επισημαίνεται ότι στη μαρίνα δεν υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού σκαφών.
Όπως αναφέρεται στην ΣΜΠΕ, με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διάταγματος αναδιαμορφώνεται, ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες, αλλά και οι επισκέπτες. Η επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.
Τέλος, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και με την υπ’ αριθμ. 93/2018 γνωμοδότησή της το έκρινε νόμιμο, αλλά έκανε πολλές νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση – Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Ο Κόρεϊ Φέλντμαν δεν προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο αφιέρωμα του Ρομπ Ράινερ στα Όσκαρ
- Ιράν: Ποιες κορυφαίες οικονομίες θα «πληρώσουν το μάρμαρο» του πολέμου
- Τραγωδία στην Πάτρα – Θρίλερ με νεκρή 25χρονη σε χωράφι δίπλα στο σπίτι της στο Ρίο
- Μέση Ανατολή: Μέτρα για τις συνέπειες του πολέμου – Αναμείνατε στο ακουστικό σας
- Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία άκουσε τον ύμνο ξανά σε διοργάνωση της ΔΟΕ μετά από μια δεκαετία
- Πάτρα: Μαθητής τραυματίστηκε στο χέρι από έκρηξη κροτίδας
- «Να είναι πολύ προσεκτικά τα δεξαμενόπλοια» – Προειδοποίηση από το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/howen-81s4ryYuIh4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442