Μπορεί η κυβέρνηση να «πανηγυρίζει» για την απόφαση για το χρέος και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να «δένει» και να «λύνει» γραβάτες, όμως κάνεις από το επιτελείο δεν αναφέρθηκε στην λιτότητα που θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Μια λιτότητα με σκληρά και επώδυνα μέτρα, που θα πλήξουν τους φορολογούμενους οι οποίοι βλέπουν να συρρικνώνεται μέρα με την μέρα το εισόδημά τους. Προ των πυλών βρίσκεται η μείωση των συντάξεων από το 2019 καθώς και η μείωση του αφορολογήτου ορίου από το 2020.

Συνολικά την επόμενη διετία έρχονται μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ.

«Μαχαίρι» στις συντάξεις…

Οι συνταξιούχοι θα δουν μειωμένη κατά 18% την σύνταξη τους από το 2019.
Το 2019, το έτος που θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το μέτρο θα αποδώσει 2,88 δισ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

… αυξημένοι φόροι

Αυξημένους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι από το 2020, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου, επιβαρύνοντας τους με 650 ευρω. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα εισοδήματά των οποίων βρίσκονται υπό την ομπρέλα του αφορολογήτου ορίου θα πληρώσουν φόρο.

Και εποπτεία

Οι θεσμοί θα έρχονται στην Αθήνα κάθε τρίμηνο, θα αξιολογούν τόσο τις δημοσιονομικές εξελίξεις, δηλαδή κατά πόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, όσο και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύθηκε και θα συντάσσουν εκθέσεις στο Eurogroup και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας