Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώιμη φωτογραφική ματιά του Στάνλεϊ Κούμπρικ

Η πρώιμη φωτογραφική ματιά του Στάνλεϊ Κούμπρικ

Λίγοι σκηνοθέτες έχουν τόσο μακροχρόνια επίδραση, όσο ο Στάνλεϊ Κούμπρικ.

Ένας αληθινός οραματιστής, με εμμονή στη λεπτομέρεια. Αυτή ακριβώς η εμμονή οδήγησε σε αριστουργήματα του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων των Paths of Glory, Dr Strangelove, 2001, The Shining και Barry Lyndon.

Το βιβλίο, το εξώφυλλο του οποίου βλέπετε παραπάνω, με τίτλο «Μέσω ενός διαφορετικού φακού: Οι φωτογραφίες του Στάνλεϊ Κούμπρικ» αποκαλύπτει το πώς γεννήθηκε η τελειομανία του Κούμπρικ για τη φωτογραφία. Το 1945, ο 17χρονος τότε Κούμπρικ, συμμετείχε στο περιοδικό Look ως φωτογράφος, απαθανατίζοντας τα διάφορα ανθρώπινα πρόσωπα της Νέας Υόρκης.

Το βιβλίο αυτό, που περιέχει περίπου 300 εικόνες, πολλές από τις οποίες δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας, είναι μια εισαγωγή στο όραμά του, από τη σκοτεινή πλευρά της διασημότητας έως την αίγλη του περιθωρίου. Πρόκειται για ένα όραμα που βρίσκει έκφραση με ακρίβεια σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων από τους ανθρώπους στα πλυντήρια, έναν μποξέρ στην προπόνηση, μια επίσκεψη στο τσίρκο, έως μια ημέρα στη ζωή μίας νέας αριστοκράτισσας.

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη είναι ότι ενώ η φωτογραφία του Κούμπρικ συλλαμβάνει τους χαρακτήρες της Νέας Υόρκης σε όλη την καταπληκτική ποικιλομορφία τους, το ενοποιητικό στοιχείο αυτού του εγχειρήματος είναι ο χαρακτήρας της ίδιας της πόλης: ένας ογκώδης συνδυασμός φωτός, σκιάς, βρωμιάς και λάμψης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024