Δεν ικανοποιούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διάσωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας της χώρας, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν δήλωσε την Τρίτη ότι οι προτάσεις της Ευρώπης με στόχο να διασωθεί η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτήν δεν ικανοποιούν την Τεχεράνη, προειδοποιώντας ότι όλοι θα χάσουν εάν η χώρα του περιθωριοποιηθεί από τη Δύση, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί επισήμανε την απογοήτευση της Τεχεράνης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Αναφερόμενος στη συμφωνία, τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να περιθωριοποιηθεί η Τεχεράνη και τον ρόλο του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Σαλεχί δήλωσε πως αν η κατάσταση «συνεχίσει έτσι, όλα τα μέρη θα χάσουν».
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.