Τις δράσεις που ανέπτυξε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη στήριξη και την προστασία των προσφύγων περιγράφει το υπουργείο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων υπενθυμίζει σε όλους μας την ανάγκη αντιμετώπισης και διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης με γνώμονα τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

«Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έθεσε αυτές τις αρχές στο επίκεντρο άσκησης της πολιτικής της» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζει ότι ανέπτυξε δράσεις για τη στήριξη και την προστασία των προσφύγων.

Οι δράσεις αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

– Τη δυνατότητα εγγραφής των προσφύγων στο μητρώο του ΟΑΕΔ και το σχεδιασμό ένταξής τους στην εργασία.

– Την υποστήριξη των προσφυγικών δομών με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

– Την απόδοση ΑΜΚΑ σε δικαιούχους διεθνούς προστασίας και αιτούντες άσυλο.

– Την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων με το σύστημα της επιτροπείας.

– Τη δυνατότητα ανάθεσης της διαβίωσης και φροντίδας ασυνόδευτων ανηλίκων σε ανάδοχους γονείς.

– Στοχευμένες δράσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την προστασία των δικαιωμάτων εργαζόμενων πολιτών τρίτων χωρών.

«Η αλληλεγγύη και η στήριξη των προσφύγων είναι η καλύτερη απάντηση στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, στις ακροδεξιές δυνάμεις και στη λογική των κλειστών συνόρων» σημειώνει το υπουργείο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο