Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Volvo εγκαινιάζει το νέο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ

H Volvo εγκαινιάζει το νέο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ

Η σουηδική φίρμα αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία για το νεόκτιστο εργοστάσιο –και το πρώτο της- στις ΗΠΑ, λίγο πριν την επίσημη τελετή εγκαινίων στην οποία θα αποκαλυφθεί και η νέα γενιά του S60.

Αν και η «τελετή» εγκαινίων του νέου εργοστασίου της σουηδικής φίρμας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχει προγραμματιστεί να «συμπέσει», με την παρουσίαση της νέας γενιάς του S60 ή οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ στις 17:00 τοπική ώρα, η Volvo αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για την νέα της βιομηχανική μονάδα.

Σύμφωνα με αυτά, το νέο εργοστάσιο που είναι το πρώτο της Volvo στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο Charleston της Βόρειας Καρολίνα περιγράφεται ως μια υποδειγματική μονάδα παραγωγής η οποία δημιουργήθηκε υπό το σκεπτικό και την παγκόσμια στρατηγική της Volvo «να κατασκευάζεις στον τόπο διάθεσης» συμπληρώνοντας τον χάρτη εργοστασίων της σουηδικής φίρμας που διαθέτει δύο εργοστάσια αυτοκινήτων και ένα κινητήρων στην Ευρώπη, τέσσερις βιομηχανικές μονάδες στην Κίνα και μονάδες συναρμολόγησης σε Ινδία και Μαλαισία.

«Το εργοστάσιο του Charleston καθιστά τις ΗΠΑ την τρίτη προνομιακή αγορά μας. Η κατηγορία των sedan και η εγνωσμένου κύρους ως προς την αύξηση της κερδοφορίας, πλατφόρμα SPA μας προσφέρουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που συνοδεύουν το νέο αμερικανικό εργοστάσιο της Volvo για την κατασκευή του οποίου επενδύθηκαν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να δημιουργήσει έως και 4.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις συστάσεις πρόκειται προοδευτικά να κατασκευάζει 150.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Την αρχή θα κάνει φυσικά η νέα γενιά του S60, ενώ από το 2021 θα κατασκευάζεται εκεί και η νέα γενιά του XC90. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα μοντέλα που θα παράγονται στη Βόρεια Καρολίνα θα προορίζονται τόσο για την αγορά των ΗΠΑ όσο και για την Ευρώπη σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Το εργοστάσιο του Charleston καταλαμβάνει έκταση 6.4749 τ.χλμ, και εκτός από τις γραμμές παραγωγής φιλοξενεί κτηριακό συγκρότημα γραφείων όπου θα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων τμήμα έρευνας και εξέλιξης, ελέγχου ποιότητας και το τμήμα πωλήσεων της φίρμας για τις ΗΠΑ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024