Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χαρακίρι» της... Κολομβίας απέναντι στην Ιαπωνία (1-2)

«Χαρακίρι» της… Κολομβίας απέναντι στην Ιαπωνία (1-2)

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Ιαπωνία κόντρα στην Κολομβία περνώντας νικηφόρα από το Σαράνσκ με 1-2

Τα… πάνω-κάτω έφερε η Ιαπωνία στον όγδοο όμιλο. Οι «σαμουράι» παρά τον τίτλο του αουτσάιντερ στον όμιλο του «θανάτου» κατάφεραν να πάρουν νίκη «χρυσάφι» απέναντι στην Κολομβία και να κάνουν όνειρα 16άδας για το Μουντιάλ.

Η «έκπληξη» ξεκίνησε από πολύ νωρίς μόλις στο 3′, όταν ο Κάρλος Σάντσεζ έκοψε με το χέρι την πορεία της μπάλας προς το τέρμα, ενώ ο Οσπίνα ήταν εξουδετερωμένος. Ο Σκόμινα είδε τη φάση και αφού αρχικά απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Κολομβιανό καταλόγισε το πέναλτι στην Ιαπωνία. Ο Σίντζι Καγκάβα ανέλαβε την εκτέλεση του στο 6′ και ο μέσος της Ντόρτμουντ «άνοιξε» λογαριασμό στο φετινό Μουντιάλ.

Η προσπάθεια ισοφάρισης από την Κολομβία ήταν άμεση, όμως η προβολή του Φαλκάο στο 13′ μετά από φάουλ αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Καβασίμα.

Στη συνέχεια η Ιάπωνες είχαν το «πάνω χέρι» διατηρώντας εύκολα το προβάδισμά τους. Μάλιστα οι «σαμουράι» άγγιξαν το δεύτερο τέρμα μετά το λάθος του Ντάβινσον Σάντσεζ, αλλά το τελείωμα του Οσάκο ήταν απογοητευτικό.

Σε τελείως ανύποπτο χρόνο ήρθε η ισοφάριση για την Κολομβία. Μετά από ένα φάουλ που κέρδισε ο Φαλκάο στο 39′, ο Κιντέρο έκανε το 1-1 για τους «καφετέρος». Με πανέξυπνη χαμηλή εκτέλεση ο μεσοεπιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ πέρασε τη μπάλα κάτω από το τοίχος και αιφνιδίασε τον Καβασίμα, ο οποίος παρά την καλή αντίδρασή του δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλισαν χωρίς κάποια αλλαγή με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Με το δεύτερο μισό της αναμέτρησης να ξεκινάει οι Ιάπωνες μπήκαν αποφασισμένοι να επανακτήσουν το προβάδισμα, ξεκινώντας ένα «σφυροκόπημα» στα καρέ του Οσπίνα.

Στο 54′ ο Οσάκο βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κολομβιανό «πορτιέρο» από πλάγια θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει. Τρία λεπτά αργότερα ο Ινούι επιχείρησε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, ωστόσο ο γκολκίπερ της Άρσεναλ βρέθηκε πάλι σε ετοιμότητα. Το «μπαράζ» επιθέσεων συνεχίστηκε με το σουτ του Σακάϊ στο 61′, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οσπίνα.

Οι Ιάπωνες τελικά κατάφεραν να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ με… κεφαλιά του Οσάκο. Μετά από κόρνερ ο επιθετικός της Κολωνίας εκμεταλλεύθηκε την λανθασμένη αντίδραση του Οσπίνα και έκανε το 1-2.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν οι παίκτες του Χοσέ Πέκερμαν τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να ισοφαρίσουν. Το «μαγικό» τακουνάκι του Λέρμαρ βρήκε τον Χάμες έτοιμο για γκολ στην περιοχή, ωστόσο ο Οσάκο βούτηξε με αυτοθυσία και παραχώρησε κόρνερ.

Η πίεση συνεχίστηκε, ωστόσο το αριθμητικό μειονέκτημα των Κολομβιανών σε συνδυασμό με την συγκέντρωση των «σαμουράι» δεν επέτρεψε κάποια αλλαγή στο σκορ με το 1-2 αν μένει ως το φινάλε.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες Κάρτες: 64′ Μπάριος, 86′ Χάμες Ροντρίγκες – 90+5′ Καβασίμα

Κόκκινες Κάρτες: 3′ Κάρλος Σάντσεζ

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μογίκα, Μουρίγιο, Ντάβιντσον Σάντσες, Αρίας, Τζέφερσον Λερμά, Κάρλος Σάντσες, Ισκέρδο (70′ Μπάκα), Κιντέρο (58′ Χάμες Ροντρίγκες), Κουαδράδο (31′ Μπάριος), Φαλκάο

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάϊ, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι (80′ Γιαμαγκούτσι), Χασέμπε, Ινούϊ, Καγκάβα (70′ Χόντα), Χαραγκούτσι, Οσάκο (85′ Οκαζάκι)

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024