Δολιοφθορά εκ των έσω σημειώθηκε στο κύριο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, σύμφωνα με e-mail του Elon Musk προς τους εργαζόμενους της φίρμας το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ισχυρός άνδρας της Tesla στο εν λόγω mail, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont υπέκλεψε σημαντικές, υψηλής εμπιστευτικότητας δεδομένα τα οποία και παρέδωσε σε αγνώστους μέχρι στιγμής παραλήπτες ενώ χρησιμοποιώντας ψευδείς κωδικούς παρενέβη στο λειτουργικό του συστήματος παραγωγής αλλάζοντας τον κώδικα και επιφέροντας επιζήμιες αλλαγές.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο mail ο δολιοφθορέας ταυτοποιήθηκε ως εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, ενώ παραδέχτηκε τις πράξεις του, για τις οποίες επικαλέστηκε την μη προαγωγή του. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «κ. Tesla» οι πλήρεις επιπτώσεις των πράξεων του δολιοφθορέα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Επίσης, όπως υπογραμμίζει ο Elon Musk δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποιον έχουν διοχετευθεί τα υποκλαπέντα δεδομένα σημειώνοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μια μακρά λίστα εταιρειών και οργανισμών που θα ήθελαν να δουν την Tesla να πεθαίνει και που δεν αρέσκονται καθόλου στην ιδέα της προόδου της στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας».

Στην λίστα των δυνάμει «εχθρών» που θα κερδίσουν από τον «θάνατο» της Tesla σύμφωνα πάντα με τον Elon Musk, περιλαμβάνονται «οι short-sellers της Wall Street που έχουν ήδη χάσει δισεκατομμύρια και πρόκειται να χάσουν ακόμα περισσότερα, οι πανίσχυρες πετρελαϊκές εταιρείες, ακόμα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπέρμαχοι των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης», όπως αναφέρει.

Παράλληλα αφήνει να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δολιοφθοράς είναι πολύ σημαντικότερη από μια απλή κλοπή, αμέληση καθήκοντος ή απλού σαμποτάζ καλώντας τους υπαλλήλους της Tesla να αναφέρουν τυχόν παράξενες συμπεριφορές και περιστατικά που θα υποπέσουν στην αντίληψή τους.