Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Ένα εντυπωσιακό σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV θα αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Mercedes-Benz.

H γερμανική φίρμα έχει ήδη δημιουργήσει μια ξεχωριστή «πλατφόρμα» η οποία θα φιλοξενήσει τις ηλεκτροκίνητες προτάσεις της. Οι τελευταίες, μάλιστα θα φέρουν τα διακριτικά EQ σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου brand.

Το πρώτο δείγμα του νέου, ηλεκτροκίνητου είδους εξελίσσεται αυτήν την περίοδο επί σουηδικού εδάφους δείχνοντας, παρά το βαρύ καμουφλάζ του αμαξώματός του, πολύ κοντά στη γραμμή παραγωγής.

Η ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz EQ C θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της μέχρι σήμερα γνωστής Mercedes-Benz GLC και θα φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες η συνδυαστική ισχύς των οποίων θα υπερβαίνει τα 390 kW.

Ανάμεσα στις τεχνικές προδιαγραφές της θα περιλαμβάνεται η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και η ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση.

Επιστρέφοντας στο πλαίσιο, το οποίο έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία EVA, θα είναι ικανό να φιλοξενήσει μπαταρίες που θα φτάνουν σε βάρος έως και τα 400 κιλά, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη αυτονομία.

Στόχος της Mercedes-Benz είναι η διάθεση περίπου 20.000 μονάδων για κάθε ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα περάσει στην παραγωγή.