Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας από Πρέσπες: Είμαστε εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό καθήκον

Τσίπρας από Πρέσπες: Είμαστε εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό καθήκον

Kατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ

«Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, κάνοντας λόγο για  «νέα εποχή στα Βαλκάνια».

«Βρισκόμαστε εδώ για να απευθυνθούμε στους λαούς των Βαλκανίων, οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από τον σοβινισμό, τις καθάρσεις, τις αλλαγές συνόρων, την κυριαρχία του φόβου. Βρισκόμαστε εδώ κοιτώντας κατάματα την ιστορία των λαών μας. Βρισκόμαστε εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον» συνέχισε.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «θέλουμε να απευθυνθούμε στους λαούς μας αλλά και σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων που βασανίστηκαν από τη διχόνοια του εθνικού μίσους και της πατριδοκαπηλίας. Λαούς που χτυπήθηκαν από αδελφοκτόνες συρράξεις και αλλαγές συνόρων καθώς και από παραχαράξεις της ιστορίας».

«Είμαστε εδώ και να πράξουμε και οι δυο το πατριωτικό μας καθήκον» τόνισε απευθυνόμενος στον σκοπιανό ομόλογό του.

Ο κ. Τσίπρας, στη συνέχεια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο πρωθυπουργών, αλλά και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος «εργαζόταν επί 24 χρόνια γι’ αυτή τη συμφωνία».

«Καταλήξαμε με κόπο και ακούραστη προσπάθεια σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, η οποία σέβεται την ιστορία και τις αξίες των δύο λαών» πρόσεθεσε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, ότι οι λαοί θα αποτελέσουν παράδειγμα συμφιλίωσης σε μία περίοδο αστάθειας και συγκρούσεων. Όλη η ανθρωπότητα χρειάζεται παραδείγματα σαν το δικό μας, παραδείγματα αποτίναξης του μίσους» κατέληξε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024