Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τίτλοι τέλους για το Jerry Springer Show

Τίτλοι τέλους για το Jerry Springer Show

Mετά από 27 χρόνια μετάδοσης

Εκπομπή σύμβολο της trash TV, γεμάτη ύβρεις, χυδαιότητες και συγκρούσεις σώμα με σώμα, το Jerry Springer Show θα τελειώσει, έπειτα από 27 χρόνια μετάδοσής του, με τη λήξη του συμβολαίου του με τον όμιλο NBCUniversal, έγινε σήμερα γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CW, κοινή επιχείρηση μεταξύ του ομίλου CBS και των κινηματογραφικών στούντιο Warner Bros, διαδέχτηκε το NBCUniversal αλλά δεν παράγγειλε νέα επεισόδια της εκπομπής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος.

Το CW θα μεταδώσει επεισόδια που έχουν ήδη γυριστεί, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μεταδοθεί, ανακοίνωσε η ίδια πηγή επιβεβαιώνοντας πληροφορία του ιστότοπου Broadcasting and Cable.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 όταν ξεκίνησε το Jerry Springer Show ήταν ένα κλασικό talk-show, προσανατολισμένο σε κοινωνικά θέματα και στην αμερικανική πολιτική ζωή.

Δικηγόρος και πολιτικός, δήμαρχος του Σινσινάτι (Οχάιο, βορειοανατολικές ΗΠΑ) για έναν χρόνο το 1977, ο Τζέρι Σπρίνγκερ είχε το γενικό πρόσταγμα έχοντας ένα σχετικά πολιτισμένο στυλ.

Ωστόσο έπειτα από μερικά χρόνια, προκειμένου να αυξήσει την τηλεθέαση, ο Σπρίνγκερ, παιδί γερμανοεβραίων μεταναστών, άλλαξε ριζικά το ύφος της εκπομπής του κυνηγώντας πάντα το θεαματικό με κάθε κόστος.

Στην πλειονότητα των εκπομπών, οι καλεσμένοι πήγαιναν να μιλήσουν για τα προβλήματα που είχαν με το ταίρι τους, τα οικογενειακά τους, να μιλήσουν για μοιχείες, εξαπατήσεις, μικροπρέπειες και ποταπές συμπεριφορές.

Η συζήτηση κατευθυνόταν πάντα επιμελώς από τον Σπρίνγκερ, και τελείωνε συνήθως με διαπληκτισμούς, ενώ τους πρωταγωνιστές συγκρατούσαν φρουροί ασφαλείας.

Ο 74χρονος σήμερα οικοδεσπότης της εκπομπής υποδαύλιζε, το κοινό αντιδρούσε στη συνέχεια και στο τέλος της εκπομπής φώναζε συνθηματικά και με ευφορία «Τζέρι! Τζέρι!».

Στο τέλος της δεκαετίας του 1990 η εκπομπή είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης, ξεπερνώντας και την «‘Οπρα», την αδιαμφισβήτητη εκπομπή λόγου της παρουσιάστριας ‘Οπρα Γουίνφρεϊ.

Η δημοτικότητα του Jerry Springer Show τροφοδοτείτο από μερικές εκπομπές του που γίνονταν σημεία αναφοράς, όπως ένας γερός καβγάς ανάμεσα σε εκδιδόμενες γυναίκες και στους προαγωγούς τους ή ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν και εκπροσώπους της Εβραϊκής Αμυντικής Λίγκας που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από το FBI.

To Jerry Springer Show σημάδεψε τόσο πολύ την αγγλοσαξονική λαϊκή κουλτούρα που ενέπνευσε την παραγωγή ενός μιούζικαλ το οποίο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο, συγκεκριμένα μετά το 2003.

Αφότου άρχισε η δεκαετία του 2010, η εκπομπή έπαψε να εντυπωσιάζει, ο κόσμος δεν μιλούσε γι’ αυτήν, ωστόσο συνέχισε να μεταδίδεται καθημερινά σχεδόν σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024