Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση μομφής το απόγευμα - Ολο το παρασκήνιο

Πρόταση μομφής το απόγευμα – Ολο το παρασκήνιο

Η ΝΔ πήρε την απόφαση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας αμέσως μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η απόφαση ελήφθη έπειτα και από τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν γύρω από τις «γκρίζες ζώνες» της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα ο Μάκης Βορίδης θα πάρει το λόγο μόλις ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώσει το πέρας της συνεδρίασης για την κύρωση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη μία το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τα θέματα της οικονομίας αλλά θα κάνει αναφορές και στο Σκοπιανό.

Νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με την Ντόρα Μπακογιάνη, μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς η κ. Μπακογιάννη ήταν η υπουργός Εξωτερικών όταν ο Κ. Καραμανλής είχε θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008.

Τι αποφάσισε

Η ΝΔ αποφάσισε όπως όλα δείχνουν να πάει σε φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία λέγοντας ότι είναι υπέρ της επίλυσης του προβλήματος αλλά όχι με οποιαδήποτε λύση. Πόσο μάλλον με αυτό το κείμενο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση και που για την οδό Πειραιώς «μπάζει από παντού», έχει τουλάχιστον 10 προβληματικά σημεία.

Στη ΝΔ επιδιώκουν να πολωθεί το κλίμα στο διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου και να συμπέσει με συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό που θα γίνουν το Σάββατο στο Σύνταγμα.

Επίσης, στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αποκαλύψει το ρόλο του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση και να δείξει στον ελληνικό λαό ότι και στη συμφωνία για το Σκοπιανό είναι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης αλλά να μην ψηφίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Πρόκειται για πολιτικό τυχοδιωκτισμό που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός», λένε πηγές στο «γαλάζιο στρατόπεδο».

Υπό αυτές τις νέες εξελίξεις το διήμερο θα γίνει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής και το βράδυ του Σαββάτου η ψηφοφορία.

Αν και στην κυβέρνηση ήθελαν να τελειώνουν όλα μέχρι το Σάββατο ώστε να γίνει η συνάντηση στις Πρέσπες, η πανηγυρική φιέστα με τον Ζόραν Ζάεφ, μάλλον μετατίθεται για την Κυριακή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024