Σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής που φαίνεται οτι εισέρχεται σε περίοδο αναταράξεων που ενδεχομένως να δοκιμάσουν ακομα και τη συνοχή του.

Τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας αλλά και τα μηνύματα που πήρε η Φώφη Γεννηματά απλό τους βουλευτές της με τους οποίους επικοινώνησε την οδήγησε στο να υιοθετήσει μια επιφυλακτική στάση.  «Είναι κακή η συμφωνία» είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που προηγουμένως είχαν ενημερωθεί από εμπειρογνώμονες για τα θετικά αλλά και τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν έντονη αλλά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έμεινε αμετακίνητη στη θέση της η οποία είναι αρνητική για τη συμφωνία.

Σταυρός Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης διατύπωσαν την άποψη ότι η συμφωνία παρά τα γκρίζα σημεία κινείται σε θετική κατεύθυνση. Και τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να υιοθετήσει τους πανηγυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν μπορεί να εμφανιστεί και με τη μίζερη, όπως ειπώθηκε στάση του Μητσοτάκη.

Αυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και η θέση των εμπειρογνωμόνων που κλήθηκαν να πουν την γνώμη τους εκτός του κ. Ιωακειμίδη που εκτίμησε ότι τα γκρίζα σημεία υπερτερούν των θετικών στοιχείων της συμφωνίας.

Η κύρια Γεννηματά επέμεινε. Θα απορρίψει τη συμφωνία.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στο εξής. Μετά από 4 και πλέον ώρες συνεδρίασης δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση παρά τις προσπάθειες που έγιναν.

Μετά τη συνεδρίαση η κυρία Γεννηματά συνέχισε τη συζήτηση με τον Γ. Παπανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε προσπάθεια για ένα σχέδιο ανακοίνωσης που θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως προς την πλευρά του Ποταμιού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πιο έντονη αντιπαράθεση με την κυρία Γεννηματά θα ακούσει σήμερα τους βουλευτές του και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα μετακινηθεί από τη θέση του για επίλυση του θέματος.

Χθες ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για κόμματα της Κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα στην Κεντοαριστερά ούτε πρόκειται να γίνει ένα κόμμα στο χώρο αυτό. Είναι μια πιθανότητα που μετά τις χθεσινές εξελίξεις δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο