Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες της πρεμιέρας του πρώτου coupe SUV της, στις συμβατικές εκδόσεις του, η γερμανική φίρμα στρέφει την προσοχή της στην κορυφαία σπορ εκδοχή του Q8 με τα διακριτικά RS η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στις αυστριακές Άλπεις.

Παρά το καμουφλάζ που φροντίζει να κρύβει τις επίμαχες λεπτομέρειες, είναι σαφές ότι το RS Q8 διαθέτει μια ανασχεδιασμένη γρίλια με πιο έντονες ακμές καθώς και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του.

Σε προφίλ ξεχωρίζουν οι διαφορετικού σχεδιασμού μεγαλύτερες και διαφορετικού σχεδιασμού ζάντες και πίσω από αυτές ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης ενώ στο πίσω τμήμα κυριαρχούν οι οβάλ απολήξεις της εξάτμισης και ο ανασχεδιασμένος επί το επιθετικότερο αεροδυναμικός διαχύτης.\

Στην αθέατη πλευρά του αναμένεται να βρεθεί ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει και την Lamborghini Urus. Αν και η ισχύς που θα επιλέξει η Audi παραμένει άγνωστη αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του ιταλικού SUV διαμορφώνεται σε 650 ίππους.

Τη δεδομένη γενναιόδωρη ισχύ του RS Q8 θα πλαισιώσει η παρουσία του συστήματος τετρακίνησης Quattro προσαρμοσμένου στις σπορ προδιαγραφές της έκδοσης καθώς και μια αναβαθμισμένη εκδοχή της ενεργής αερανάρτησης που εξοπλίζει την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο άφιξης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχυρότερη εκδοχή του γερμανικού SUV αναμένεται να αποκαλυφθεί ακόμα και πριν το τέλος της χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση, η διάθεσή του δεν αναμένεται αν ξεκινήσει πριν το β΄εξάμηνο του 2018.