Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story της Ευρώπης

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story της Ευρώπης

«Νιώθω σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story της Ευρώπης, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια της συναντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οικονομία και ονοματολογικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών.

Στις σημαντικές και παράλληλες εξελίξεις, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, τόσο στο ονοματολογικό της πΓΔΜ όσο και στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή και σηματοδοτεί το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον επικεφαλής του ESM.

Κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την συμφωνία με τα Σκόπια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως επιθυμεί μία αντίστοιχα θετική εξέλιξη και στο πεδίο της οικονομίας, μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Είναι κάπως παράξενο, αισθάνομαι σαν σκακιστής που παίζει δύο παρτίδες ταυτόχρονα. Επειδή την ίδια στιγμή έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του χρέους. Ελπίζω λοιπόν, όπως χθες είχαμε θετική εξέλιξη, το ίδιο να συμβεί και την επόμενη εβδομάδα στο κρισιμότερο ίσως ζήτημα για την χώρα, μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια.

Έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία οριστική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών των Ελλήνων μία λύση κοντά στα θέλω της Ευρώπης».

«Νομίζω ότι τα τρία τελευταία χρόνια πραγματοποιήσαμε σημαντική πρόοδο, τεράστιες προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και πως είμαστε πολύ κοντά σε μια βιώσιμη λύση, που θα δικαιώσει τις προσπάθειες και τις θυσίες μας, αλλά που ταυτόχρονα θα είναι μια βιώσιμη λύση για την Ευρώπη συνολικά. Επειδή το ελληνικό ζήτημα είναι το τελευταίο ζήτημα της κρίσης, η τελευταία περίπτωση» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κλ.Ρέγκλινγκ ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα θα αποτελεί την πέμπτη επιτυχία της ευρωζώνης.

«Αυτός είναι ο λόγος που εμείς στον ESM θα είμαστε ευτυχείς αν η Ελλάδα γίνει η πέμπτη μας ιστορία επιτυχίας. Υπάρχουν τέσσερις προηγούμενες και είναι καλό η τελευταία να ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα συζητήσουμε σχετικά, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχία» πρόσθεσε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024