Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018, στο πανέμορφο Καστελόριζο. Εκτός από τις διαγωνιζόμενες ταινίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως διάνοιξη μονοπατιών, μαθήματα κατάδυσης για παιδιά, ομιλίες, εικαστικά δρώμενα και συναυλίες.

Η χρησιμότητα του Φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική κοινωνία και στους θερινούς επισκέπτες του νησιού. Το «Πέρα από τα Σύνορα» στοχεύει να αποτελέσει τόπο συνάντησης Ελλήνων και ξένων δημιουργών ντοκιμαντέρ όχι μόνο για να προβάλλουν το έργο τους, αλλά και για μία γόνιμη ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων δημιουργών, με στόχο νέες συνεργασίες και διεθνείς συμπαραγωγές. Σε κομβικό σημείο ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, επιδιώκει, επίσης, να αποτελέσει έναυσμα για νέους και έμπειρους δημιουργούς ντοκιμαντέρ, προσελκύοντας ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων και του κινηματογράφου κάθε χρόνο στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Διεθνές και με διαγωνιστικό χαρακτήρα, το Φεστιβάλ απονέμει κάθε χρόνο τέσσερα βραβεία -καλύτερου ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ, με την ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων- και με την ολοκλήρωσή του ταξιδεύει στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Το «Πέρα από τα Σύνορα» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ) και του Δήμου Μεγίστης. Τη διοργάνωση έχει το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) ενώ αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συνδέσμου Αναβίωσης Καστελλορίζου, Σίδνεϊ. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο