Σε μία εβδομάδα από σήμερα η Volvo πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα γενιά του S60 σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο πλαίσιο και των εγκαινίων του νεότευκτου εργοστασίου των Σουηδών στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ όπου και πρόκειται να κατασκευάζεται κατ΄αποκλειστικότητα.

Πλην ωστόσο του παραπάνω εργοστασίου και των νέων χαρακτηριστικών που θα συνοδεύσουν τη νέα γενιά του σουηδικού μοντέλου, το S60 θα εγκαινιάσει και μια νέα σειρά εκδόσεων επιδόσεων με την υπογραφή της Polestar και η οποία θα αφορά αποκλειστικά τις κορυφαίες υβριδικές εκδόσεις T8 Twin Engine.

Οι νέες εκδόσεις επιδόσεων οι οποίες θα φέρουν τα διακριτικά «Polestar Engineered», θα είναι διαθέσιμες αρχικά για τα μοντέλα που συναπαρτίζουν την νέα σειρά 60, καθώς πλην του S60 το οποίο θα αναλάβει να τις συστήσει, αντίστοιχη έκδοση πρόκειται να αποκτήσουν από το 2019 τόσο τα ΧC60 όσο και το V60.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές τους, στην περίπτωση του S60 Polestar Τ8 Twin Engine η ισχύς αναμένεται να διαμορφωθεί στην «απλή» έκδοσή του σε 400 ίππους και 640 Nm ροπής, μεγέθη που στην αναβαθμισμένη από την Polestar έκδοση θα αυξηθούν σε 415 ίππους και 670 Nm ροπής, αντίστοιχα.

Παράλληλα με την αυξημένη ισχύ, οι παρεμβάσεις της Polestar θα επεκταθούν και στο σύστημα μετάδοσης εξασφαλίζοντας καλύτερη και πιο γρήγορη κλιμάκωση.

Επιπλέον, οι εκδόσεις Polestar θα διαθέτουν νέους ελαφρύτερου κράματος τροχούς, χρυσά δισκόφρενα με monoblock δαγκάνες της Brembo για περισσότερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Την εικόνα θα συμπληρώσει η αναβαθμισμένη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins τα οποία τα 60άρια θα μοιραστούν με το Polestar 1 Coupe.