Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυσκολεύει η κατάθεση αίτησης ασύλου στις ΗΠΑ

Δυσκολεύει η κατάθεση αίτησης ασύλου στις ΗΠΑ

Στενεύουν τα περιθώρια για τη δυνατότητα κατάθεσης αίτησης ασύλου στις ΗΠΑ αφού πλέον δεν θα θεωρούνται επαρκείς οι ισχυρισμοί ενδοοικογενειακής βίας ή βιαιοπραγιών από εγκληματικές συμμορίες.

Οι ΗΠΑ καθιστούν αυστηρότερες τις διαδικασίες κατάθεσης αιτήματος για τη χορήγηση ασύλου προκειμένου να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές οικογενειών, προερχόμενων από την Κεντρική Αμερική, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Τζεφ Σέσιονς.

Οπως εξήγησε, οι ισχυρισμοί ενδοοικογενειακής βίας ή βιαιοπραγιών από εγκληματικές συμμορίες δεν θα θεωρούνται πλέον επαρκείς για να κατατεθεί αίτημα χορήγησης ασύλου στις συνοριακές αρχές.

Ο Σέσιονς ανέτρεψε την απόφαση σε υπόθεση, στο πλαίσιο της οποίας χορηγήθηκε άσυλο σε γυναίκα από το Ελ Σαλβαδόρ, που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και σωματικά ο πρώην σύζυγός της.

Η απόφαση θα μπορούσε να έχει ευρύ αντίκτυπο στις υποθέσεις μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο στις ΗΠΑ εξαιτίας της βίας που αντιμετωπίζουν στις πατρίδες τους.

Η απόφαση του Σέσιονς εκδόθηκε αφού προέβη στην άκρως ασυνήθιστη ενέργεια να παρέμβει προσωπικά στην υπόθεση, καθόσον η γυναίκα είχε κερδίσει την έφεση που είχε υποβάλει στο Εφετείο υποθέσεων Μετανάστευσης ώστε ν’ ανατρέψει την απόφαση δικαστή που είχε απορρίψει το αίτημά της να της χορηγηθεί άσυλο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024