Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο διοργανώνει εκδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη με θέμα: «Εκλογές στην Τουρκία: Η επόμενη μέρα – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα».

Με τα ελληνοτουρκικά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, τον Ταγίπ Ερντογάν να κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, τα ανθρώπινα δικαιώματα να καταπατώνται απροκάλυπτα στη γειτονική χώρα και το κράτος δικαίου να έχει καταλυθεί, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση των απόψεων από σημαντικούς καθηγητές.

Θα μιλήσουν οι: Νίκος Αλιβιζάτος, Συνταγματολόγος, Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Χρήστος Τεάζης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αγκυρας, Ζήνωνας Τζιάρρας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του τμήματος Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Κύπρου και Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του S&D.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος του «Βήματος», Άγγελος Αθανασόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Κολωνάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3647682 – 3

E-mail: info@androulakisnikos.gr