Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Βουνό των Κενταύρων στους ρυθμούς του Μότσαρτ

Το Βουνό των Κενταύρων στους ρυθμούς του Μότσαρτ

Το φημισμένο, διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου γίνεται 19 ετών και φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα και Κισσό

Στα γραφικά χωριά του Ανατολικού Πηλίου, στη Ζαγορά, στην Τσαγκαράδα και στον Κισσό θα λάβει και εφέτος χώρα το Φεστιβάλ Μουσικής Πηλίου. Εκκλησίες, προαύλια, μικρά θέατρα και πλατείες με θέα στο βουνό και στο Αιγαίο φιλοξενούν τις εκδηλώσεις της 19ης διοργάνωσης και ζωντανεύουν μέσα από την κλασική μουσική.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2000 στη Ζαγορά με την επωνυμία «Μουσικές Συναντήσεις Ζαγοράς». Από το 2008, με τη νέα ονομασία «Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου – Τέχνες και Λόγος», οι δραστηριότητές του επεκτάθηκαν και πέρα από τα γεωγραφικά όρια του Ανατολικού Πηλίου, καθώς εκδηλώσεις οργανώθηκαν στην Αθήνα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες. Από την αρχή το Φεστιβάλ αποτέλεσε το επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, η οποία είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία και την πολύπλευρη παράδοσή της και που κάθε καλοκαίρι γίνεται σημαντικό κέντρο συνάντησης μουσικών όλων των ηλικιών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024