Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει την έλευση της ανανεωμένης εκδοχής του Passat έως το τέλος της χρονιάς και το γερμανικό μοντέλο «σπεύδει» να το επιβεβαιώσει προσφέροντας τον εαυτό του στο φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο με φόντο τις Άλπεις.

Επί του παρόντος αυτό που προκύπτει από τις εικόνες του φωτογραφικού φακού είναι οι εθιμοτυπικές διαδικασίες ανασχεδίασης του μπροστινού και του πίσω τμήματος όπου εκτός από τα νέας αισθητικής φωτιστικά σώματα και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις στα επιμέρους τμήματα το νέο Passat αναμένεται να υιοθετήσει μια γρίλια αντίστοιχης έμπνευσης με το Arteon.

Οι πιο παρατηρητικοί θα επισημάνουν την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που έχει το πίσω τμήμα καθώς την βύθιση της πίσω ανάρτησης, ωστόσο αυτό αποτελεί μέρος της διαδικασίας δοκιμών καθώς το συγκεκριμένο πρωτότυπο φέρει φορτίο προκειμένου να ελεγχθούν ορισμένοι παράμετροι.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το νέο Passat αναμένεται να αποκτήσει το νέο σύστημα infotainment που εφοδιάζει το ανανεωμένο Golf προς όφελος περισσότερων δυνατοτήτων, ανανεώνοντας παράλληλα στοχευμένα, λεπτομέρειες του εσωτερικού σχεδιασμού του.

Εξίσου στοχευμένη αναμένεται να είναι η προσέγγιση και στην γκάμα κινητήρων η οποία αν και δεν θα μεταβληθεί ριζικά, θα επιφέρει βελτιώσεις σε επίπεδο αποδοτικότητας και εκπομπών ρύπων. Από τη διαδικασία εξαίρεση δεν θα αποτελέσει και η GTE plug-in υβριδική εκδοχή του μοντέλου η οποία στην ανανεωμένη εκδοχή του θα προσφέρει περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία.