Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «αντηλιακές» τροφές που χρειάζεσαι το καλοκαίρι!

Οι «αντηλιακές» τροφές που χρειάζεσαι το καλοκαίρι!

Το παν για την έκθεση στον ήλιο είναι η αντηλιακή προστασία. Εκτός όμως από τις κρέμες που βάζουμε γνώριζες ότι υπάρχουν και αντηλιακές τροφές;

Με το θερμόμετρο να χτυπάει 34 βαθμούς κελσίου, λες ξεκάθαρα ότι είναι καλοκαίρι.

Η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου που μας βρίσκει τις περισσότερες ώρες της ημέρας εκτεθειμένους στον ήλιο.

Εκτός λοιπόν από την αντηλιακή μας κρέμα που πρέπει να συνοδεύει πάντα τις ημερήσιες εξορμήσεις μας υπάρχουν και οι λεγόμενες «αντηλιακές» τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε για να προστατευτούμε από τις υπεριώδεις ακτίνες, τα εγκαύματα και τις κοκκινίλες. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές;

Τα εσπεριδοειδή έχουν το ισχυρό συστατικό λεμονίνη, που βοηθάει ιδιαίτερα στην προστασία κατά του καρκίνου του δέρματος.

Πράσινο τσάι. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και δρα σαν ασπίδα ως προς τη γενετική βλάβη των κυττάρων του δέρματος από τον ήλιο.

Τα καρότα – ή άλλα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά – είναι γεμάτα καροτενοειδή και μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν την ένταση του ηλιακού εγκαύματος.

Οι φράουλες γεμάτες βιταμίνη C έχουν πάρα πολλές ιδιότητες. Εκτός ότι βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες του ηλίου, δρουν και σαν καταπραϋντικό σε περίπτωση που το έγκαυμα έχει προχωρήσει.

Το ρόδι προστατεύει από τις UVA και UVB ακτίνες λόγω των αντιοξειδωτικών του ενώ αυξάνει τον δείκτη προστασίας του δέρματος.

Το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο είναι ο λόγος που οι ντομάτες είναι κόκκινες και είναι επίσης αυτό που κάνει τις ντομάτες τόσο σημαντικές για το δέρμα σας. Το λυκοπένιο πιστεύεται επίσης ότι κρατά το δέρμα σας νεανικό.

Οι καυτερές πιπεριές βοηθούν στη μακροζωία και ειδικά οι κόκκινες έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τις ντομάτες και τα καρότα.

Προσθέστε σταφύλια στη διατροφή σας. Κυρίως τα κόκκινα και τα μοβ.  Περιέχουν μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, ένας τύπος πολυφαινόλης που μπορεί να αποτρέψει την κυτταρική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος, καθώς και πολλούς άλλους τύπους καρκίνου.

Λινανόροσπορος. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε αυτό το υποκατάστατο έχουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία, ένα από τα οποία είναι η ενυδάτωση του δέρματος σας για να το κρατάτε πάντα νεανικό και λαμπερό. Μπορείτε να τρίψετε έλαιο λιναρόσπορου στο δέρμα σας ή να το φάτε ωμό σε διάφορες συνταγές όπως γιαούρτι ή σαλάτες.

Σολομός. Πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και με ισχυρά στοιχεία προστασίας του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα.

Τα καρύδια είναι υψηλά σε λιπαρά οξέα και έχουν ίδιες ιδιότητες με το σολομό. Οπότε όσοι δεν τρώτε ψάρι, ιδού το υποκατάστατο.

Sports in

Ξέμεινε από στρατιώτες το NATO, αλλά ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Ειδικοί ανησυχούν για την έλλειψη προσωπικού, την ώρα που η Ατλαντική Συμμαχία καταρτίζει σχέδια μάχης στο θέατρο επιχειρήσεων Ευρώπη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024