Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ συζήτηση με θέμα «Γυναίκες με δικαιώματα: το ευρωπαϊκό κεκτημένο» που διοργάνωσε το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (Ε.Ε.Γ).

Την συζήτηση χαιρέτισαν οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, η κα Ντόρα Πάλλη, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Πολιτικής του Ελληνικού τμήματος της Ε.Ε.Γ. και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (Ελλάς) Αφροδίτη Μπλέτα. Στην συζήτηση την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης μίλησαν η  ´Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Ά Αθηνών και πρώην υπουργός, η Κλέλια Χατζηϊωάννου επιχειρηματίας και πρόεδρος του ιδρύματος «Κλέλια Χατζηϊωάννου» και ο κος Κωνσταντίνος Φίλης διεθνολόγος.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Αφροδίτη Μπλέτα, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής κοινωνικής αντίληψης σε ότι αφορά στην ισότητα έτσι ώστε να μπορέσει η νομοθεσία να εφαρμοστεί και στην πράξη. «Είναι δέσμευση, είπε της Οργάνωσης μας να εκπαιδεύσουμε τα νέα κορίτσια προς αυτή την κατεύθυνση. Γι αυτό και με πρωτοβουλία του Ελληνικού τμήματος δημιουργήσαμε πανευρωπαϊκά την επιτροπή Youth Alive που περιλαμβάνει νέες κοπέλες 18 έως 28 ετών».

Η βουλευτής της  Ά Αθήνας και τέως υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε στην δική της τοποθέτηση ότι ως γυναίκα πολιτικός, έχει βιώσει εμπειρίες έμφυλου επαγγελματικού, αλλά και κοινωνικού διαχωρισμού, και εξέφρασε την πεποίθησή της, ότι στις νέες προκλήσεις που επιβάλλουν οι νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, την απάντηση πρέπει να δώσει η ίδια η γυναίκα.

Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν την αναγκαιότητα της ουσιαστικής ένταξης των γυναικών στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον, την αντίφαση ανάμεσα στο νομικό πλαίσιο και την υλοποίηση του στη πράξη ενώ αναφέρθησαν εκτενώς στις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γυναίκα στο σύγχρονο περιβάλλον. Εκ μέρους της Προέδρου Κας Αφροδίτης Μπλέτα και της Κας Ντόρας Πάλλη εκφράστηκε η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών για την συνέχιση των προσπαθειών της για την βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.